Tuesday, March 6, 2012

Λάδι, πατάτες και... αρνιά απευθείας από την παραγωγή


Επεκτείνεται το κίνημα της διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες με τους δήμους να αναλαμβάνουν το ρόλο του διαμεσολαβητή.  Μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που ανέλαβαν ανάλογες πρωτοβουλίες είναι και οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς και Πεντέλης, ενώ είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις και στους Δήμους Γαλατσίου και Αγίας Παρασκευής.
Νέα Ιωνία
ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοινώνει πως από το Σάββατο 17 Μαρτίου, από τις 9:30 το πρωί, θα διατίθενται τα παρακάτω αγροτικά προιόντα στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως):
•Ελαιόλαδο Λακωνίας από την Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ. (Περιοχή Μολάων-Μονεμβασιάς) έξτρα παρθένο, στην τιμή των 15 ευρώ η πεντάλιτρη συσκευασία.
•Πατάτα Νευροκοπίου συσκευασία 10 κιλών, στην τιμή των 0,28 ευρώ/κιλό.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν ποσότητα, τηλέφωνο και διεύθυνση στα τηλέφωνα του Δήμου: 213-2000403, 213-2000416, 213-2000434 και ηλεκτρονικά στο e-mail:
dimsxeseis@neaionia.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Κηφισιά
Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην πρωτοβουλία για διανομή σε χαμηλή τιμή, πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.
Οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα βρίσκονται στις 10 και 11 Μαρτίου από τις 08:00 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Κηφισιά και στις οδούς Κηφισού, Ερυμάνθου, Αγραύλης και θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.
«Στην προσπάθεια αυτή για την προσφορά στον καταναλωτή σε τιμή παραγωγού των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος από κάθε λογής μεσάζοντες, θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ορθώνουμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης μέσα στην οικονομική κρίση, για τους καταναλωτές που το εισόδημα τους, εξανεμίζεται» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου, κ. Μελέτη Μαυρίδη.
Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χιωτάκη, θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.
Και αρνιά στην Πεντέλη
Ο Δήμος Πεντέλης μας γνωστοποιεί με ανακοίνωση του πως στην προσπάθειά του να διευκολύνει οικονομικά  τους δημότες, θα προχωρήσει στην απευθείας προμήθεια προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό.
Προς τούτο θα προβεί σε παραγγελία πατάτας για την  «Εστία Δωρεάν Παροχής  Τροφίμων» του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας, απευθείας από τους παραγωγούς και προτίθεται να παραγγείλει πατάτα επί πληρωμή και για τους δημότες που επιθυμούν.
Επίσης, παρακαλούνται οι επιθυμούντες κάτοικοι-δημότες  του Δήμου Πεντέλης, να προσέρχονται στα κατά τόπους γραφεία των τοπικών Αντιδημάρχων και παραγγέλλουν την ποσότητα πατάτας που επιθυμούν. (Κόστος ανά kg 0,30 ευρώ)
(και με αποστολή e-mail στο:
dimitropoulou@melissia.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , καθώς και αποστέλλοντας fax στο: 210- 6132333)
O Δήμος προτίθεται να λειτουργήσει και για την προμήθεια αμνοεριφίων, μόνο ολόκληρο (κόστους 6,5 Ευρώ ανά κιλό περίπου) για το Πάσχα καθώς και Λαδιού (συσκευασίας 5 λίτρων κόστους 16 Ευρω) και Μελιού θυμαρίσιου (συσκευασίας 700 γραμμαρίων κόστους 8 Ευρω) και προς τούτο παρακαλεί τους κατοίκους να εκφράσουν την πρόθεσή τους για αγορά κάθε προϊόντος στους Τοπικούς Αντιδημάρχους.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...