Wednesday, March 28, 2012

ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! Φορολογείται η εκλογική αποζημίωση


Τη φορολογία της εκλογικής αποζημίωσης Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4051/2012. Ειδικότερα, το άρθρο 3 παρ. 2 του νόμου έχει ως εξής:
26/03/2012 12:35
Τη φορολογία της εκλογικής αποζημίωσης Λειτουργών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4051/2012 (ΦΕΚ Α’40/29.2.2012). Το άρθρο 3 του νόμου αντικαθιστά έτσι το άρθρο 131 του π.δ. 96/2007 (Α’116) και ορίζει ότι η ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση, θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και στη φορολογία εισοδήματος.

Ειδικότερα, το άρθρο 3 παρ. 2 του νόμου έχει ως εξής:

 «1. Στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας  και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, καθώς και  στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και  στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών, που αποδεδειγμένα απασχολούνται  για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών  και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλης εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας, τη  συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας, καθορίζονται με κοινή απόφαση των  Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Η ανωτέρω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες  κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο αριθμός των  ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούνται κάθε φορά. Ειδικά για τους λειτουργούς και υπαλλήλους των

Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, η ανωτέρω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ εφάπαξ.

Η συνολική κάθε φορά δαπάνη, για όλους τους ανωτέρω, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι πέντε εκατομμύρια (25.000.000) ευρώ».

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...