Saturday, March 17, 2012

Η ευθύνη του λαού μεγαλώνει από εδώ κι εμπρός

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ΑΓΝΟ
Από την ομιλία στους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ
MotionTeam
«Η ευθύνη του λαού μεγαλώνει από εδώ κι εμπρός. Τώρα ο λαός ξέρει, τώρα καταλαβαίνει, τώρα ξέρει τι έπαθε. Οχι άλλες αυταπάτες», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επίθεση, με στόχο τη μείωση των μισθών.
Η Αλ. Παπαρήγα αρχικά συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων. Ενημερώθηκε για την επίθεση της εργοδοσίας, η οποία, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, κατήγγειλε την επιχειρησιακή σύμβαση και προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς και κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.
Μιλώντας στους εργαζόμενους, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη νέα επίθεση που έρχεται σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, στην αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι σε όλες τις γαλακτοβιομηχανίες να συντονίσουν τη δράση τους και τον αγώνα απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων του κλάδου. Σημείωσε ακόμα την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, με στόχο να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ, να παρεμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ και να καταποντίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια αδύνατη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα πρέπει ο λαός να βγει λιγότερο φοβισμένος, πιο αποφασισμένος, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Εμείς θεωρούμε ότι αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ που είναι το κόμμα με την πιο ουσιαστικά αδιάλλακτη στάση, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, απέναντι στην πολιτική που βυθίζει την εργατική τάξη στη φτώχεια. Και σας το λέμε όχι σαν έναν εκλογικό στόχο, αλλά σαν ένα αποτέλεσμα που καταρχήν θα προκαλέσει φόβο στους επάνω και στην ΕΕ και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις να γίνει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικός ο εργατικός - λαϊκός αγώνας.
Εμείς ταυτόχρονα δεν κρύβουμε ότι σήμερα δεν αρκεί μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, και πολύ περισσότερο με τα υλικά τα σημερινά που υπάρχουν. Εμείς παλεύουμε για να αλλάξει τάξη στην εξουσία, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Ο 21ος αιώνας και οι πρώτες δεκαετίες θα φέρουν αργά ή γρήγορα τέτοιες αλλαγές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Ο καπιταλισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Από εδώ κι εμπρός τα παίρνει όλα πίσω και μας πάει προς μια σύγχρονη βαρβαρότητα. Επομένως, σε κάθε χώρα της Ευρώπης και σε κάθε χώρα του κόσμου θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμάς μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα, που το κίνημα κρατιέται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Να γίνει το βήμα μπροστά
Αυτή η εκλογική μάχη να αξιοποιηθεί για να γίνει ένα βήμα εμπρός. Εάν οι εκλογές δεν εξασφαλίσουν αυτό το δίδυμο των στόχων, την άλλη μέρα πιο εύκολα θα παρθούν καινούρια μέτρα. Η μάχη δε θα κριθεί στο κοινοβούλιο με ισχυρό ΚΚΕ, θα κριθεί στους τόπους δουλειάς, στα χωράφια και στους δρόμους με ισχυρό ΚΚΕ. Αλλά πάνω από όλα εμείς παλεύουμε για να αποφασίσει ο λαός να πάρει την εξουσία και όχι να κάθεται κάθε 4 χρόνια να δίνει ελπίδα και να διαλέγει ανάμεσα στο μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό. Ο,τι κι αν έρθει θα είναι κακό εκτός αν έχουμε μια πιο αδύναμη κυβέρνηση που να μην μπορεί να κυβερνήσει όπως κυβερνούσε μέχρι σήμερα. Να φοβάται ανά πάσα στιγμή ότι θα πέσει, να φοβάται ανά πάσα στιγμή το κίνημα.
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι ο λαός δε θα αυτοκτονήσει. Μπορεί μέχρι σήμερα να έχει μπέρδεμα, να έχει φόβους, να έχει αναστολές, αλλά κάποια στιγμή όσα δε φέρνει ο χρόνος θα τα φέρει η ώρα και είμαστε έτοιμοι με ένα λαό αποφασισμένο να τραβήξει μπροστά, να καταθέσουμε τις μεγαλύτερες θυσίες».

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...