Monday, March 19, 2012

Δεν συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις κινητοποιήσεις

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 5:20 μμ
Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, η οποία συνήλθε το Σάββατο, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου.
Δεν συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις κινητοποιήσεις



Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου 2012.

Ειδικότερα, αρχικά τέθηκε σε ψηφοφορία εάν θα υπάρξει αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους. Με ψήφους 34 έναντι 17 (και ένα «παρών»), επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια τέθηκε σε νέα ψηφοφορία εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας, μέχρι την διάλυση της Βουλής, ή θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Κατά την νέα αυτή ψηφοφορία επικράτησε η δεύτερη εκδοχή (διήμερες κυλιόμενες) με 37 ψήφους έναντι 12, ενώ υπήρξαν δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος).

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα οι κατά τόπους σύλλογοι να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής» που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών, κ.λπ.

Δεν συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την συνεδρίαση του το Σάββατο αποφάσισε να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχε αποφασίσει προηγουμένως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ειδικότερα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (17 υπέρ έναντι 6 κατά) ότι αναστέλλουν προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν θα συμμετέχουν στις διήμερες  κυλιόμενες αποχές.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...