Tuesday, March 27, 2012

Υπουργική απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, που ορίζει τα στοιχεία που απαιτείται να αναγράψουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις

Στοιχεία συμβολαιογράφου και αριθμός συμβολαίου στις φορολογικές δηλώσεις
27/03/2012 14:53
Υπουργική απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, που ορίζει τα στοιχεία που απαιτείται να αναγράψουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, εφόσον υπήρξαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τον αριθμό και την ημερομηνία του συμβολαίου καθώς και το όνομα του συμβολαιογράφου που κατάρτισε το συμβόλαιο σε περίπτωση αγοράς νέου ή πώλησης παλιού ακινήτου.
Επιπλέον, σε περίπτωση κληρονομιάς ακινήτου από το φορολογούμενο, αυτός υποχρεούται να αναγράψει το Α.Φ.Μ. ή τον αριθμό ταυτότητας του αποθανόντος, μαζί με το ονοματεπώνυμό του και την ημερομηνία θανάτου αυτού. Σε κάθε περίπτωση μεταβολής ακινήτου εντός του οικονομικού έτους 2011, ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει την ημερομηνία και τον αριθμό του παραστατικού που αποδεικνύει τη μεταβολή, ενώ ο Προϊστάμενος της οικείας Δ.Ο.Υ. μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση κάθε αποδεικτικού από τον φορολογούμενο, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...