Monday, March 19, 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Μεγάλος Αδελφός", έρχεται - Ο εφιάλτης θα είναι γεγονός το 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα τεραστίων διαστάσεων κέντρο παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών, διαδικτυακών επικοινωνιών, ελέγχου κινητών τηλεφώνων και μετατροπής τους σε πομπούς παρακολούθησης δεδομένων φωνής ακόμα και όταν είναι κλειστά τα κινητά, δημιουργούν αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ σε μία έκταση 970 στρεμμάτων στην στρατιωτική βάση Camp Williams κοντά στην πόλη Bluffdale της πολιτείας Utah.

Πρόκειται ουσιαστικά για την δημιουργία ενός παγκόσμιου "Μεγάλου Αδελφού", από τον οποίο κανείς και τίποτε δεν θα μπορεί να ξεφεύγει. "Μπροστά σε αυτό που θα κατασκευάσουμε το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης Echelon θα μοιάζει με αθώα παιδική κάμερα", σημείωνε στέλεχος του NSA!


Η νέα εγκατάσταση αποκαλύφθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας οι οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι έτοιμη το 2013. Το νέο κέντρο παρακολούθησης θα μπορεί να παρακολουθήσει, να συλλέξει και να επεξεργαστεί πληροφορίες από τα emails, το Facebook, τις αναζητήσεις στην Wikipedia, τα Fax, αναζήτηση σε διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης όπως το Google, πιστωτικές κάρτες, κάθε είδους ηλεκτρονική κάρτα που χρησιμοποιείται για συναλλαγές, ηλεκτρονικές ταυτότητες, τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι παρακολούθηση θα γίνεται τόσο σε συναλλαγές ή επικοινωνία στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και προς άλλες χώρες. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων αυτού του νέου οργουελικής σύλληψης κέντρου θα είναι 92.900 τετραγωνικά μέτρα εκ των οποίων το κέντρο υπολογιστών θα έχει έκταση 9300 τετραγωνικά μέτρα. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων θα είναι διπλάσια από την έκταση που καταλαμβάνει το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων ξεκίνησε το 2010 και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2013, το δε κόστος της επένδυσης φτάνει τα 2 δισ  δολάρια, ενώ η αρμόδια υπηρεσία που επιβλέπει την κατασκευή και θα κάνει χρήση των υποδομών αυτών είναι η περίφημη National Security Agency.

Το σύστημα παρακολούθησης θα μπορεί να παρακολουθεί εγχώριες και διεθνείς κλήσεις και συναλλαγές αποτελώντας τον μεγαλύτερο στον κόσμο «κοριό» που έχει κατασκευαστεί θέτοντας υπό παρακολούθηση και καταχώρηση τις δραστηριότητες όχι μόνο των Αμερικανών πολιτών αλλά κάθε  κατοίκου αυτού του πλανήτη που πραγματοποιεί ηλεκτρονική συναλλαγή η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζεται με τις ΗΠΑ ή συστήματα που είναι εγκατεστημένα στις ΗΠΑ.

Χάρις σε αυτό το υπερ σύστημα παρακολούθησης και επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληροφοριών τίποτα δεν θα μπορεί να είναι κρυφό αφού οι υπερ υπολογιστές που θα διαθέτει μπορούν να σπάσουν κωδικούς και διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες προστατεύονται από κωδικούς. Ακόμα και καλά προστατευμένες πληροφορίες θα μπορούν να αποθηκευτούν και να αποκωδικοποιηθούν στο μέλλον όταν τα κατάλληλα εργαλεία θα είναι έτοιμα.

Σημαντική βοήθεια στην συλλογή των πληροφοριών παρέχουν τα επιμέρους κέντρα συλλογής που η NSA έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες τις σημαντικές αμερικανικές εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών.

Σε γενικές γραμμές όπως αναφέρει το δημοσίευμα κανένας που πραγματοποιεί ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν θα μπορεί να κρυφτεί από την αμερικανική υπηρεσία και κανένας δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος για την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που διοχετεύει στο διαδίκυο ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονικής μορφής συνδιαλλαγή.

Ο Μεγάλος Αδερφός τελικά δεν ήρθε το 1948 όπως έγραφε ο Τζωτρτζ Όργουελ, αλλά το 2013...
defencenet.gr

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...