Tuesday, March 20, 2012

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012

...
ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πρόσφατα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο που αναφέρονται στην προσφορά εργασίας σε Έλληνες αυτοκινητιστές/ οδηγούς ταξί εμπεριέχουν ανακρίβειες σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας, που μπορεί να οδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους σε λανθασμένες εντυπώσεις και προσδοκίες.

Η Πρεσβεία της Αυστραλίας επισημαίνει ότι το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης της Αυστραλίας είναι ανοιχτό σε άτομα από όλο τον κόσμο με ειδικότητες και προσόντα σε ζήτηση στην Αυστραλία. Το επάγγελμα των αυτοκινητιστών /οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης.

Σχετικά με δηλώσεις που αφορούν στη ‘μετάβαση ενδιαφερομένων αυτοκινητιστών στην Αυστραλία με φοιτητική βίζα’, υπογραμμίζουμε ότι η φοιτητική βίζα δεν είναι μεταναστευτική βίζα. Η φοιτητική βίζα απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν γίνει δεκτά για σπουδές πλήρους φοίτησης σε κάποιο εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών της Αυστραλίας.

Κύρια προϋπόθεση της φοιτητικής βίζας είναι ότι ο κάτοχος θα εισέλθει στη χώρα για το συγκεκριμένο σκοπό και για προσωρινό διάστημα. Όπως επίσης, διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και το κόστος διαβίωσης του στην Αυστραλία. Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με την εργασία για τους κατόχους φοιτητικής βίζας (το ανώτατο επιτρεπτό όριο εργασίας είναι 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των σπουδαστικών εξαμήνων).

Σε πρόσφατη δήλωσή της, η Πρέσβης της Αυστραλίας, κα. Τζένη Μπλούμφιλντ τόνισε ότι: «Η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα έχει αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των μέσων ενημέρωσης για τις προοπτικές μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία. Δυστυχώς, ανακριβή δημοσιεύματα για τα προγράμματα μετανάστευσης της Αυστραλίας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα προσδοκίας που είναι αβάσιμο. Αναφορές για μεγάλη αύξηση Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία δεν τεκμηριώνονται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι λιγότερες από 15 βίζες για επαγγελματική μετανάστευση εκδόθηκαν σε Έλληνες υπηκόους το 2011. Άτομα με διπλή υπηκοότητα ενδεχομένως να ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη για διάφορους λόγους αλλά δεν συγκαταλέγονται ως μετανάστες. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας κατανοούν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανασυντάξει την οικονομία της. Σε αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να υπάρξει ακριβής πληροφόρηση και πλήρη κατανόηση των δυνατοτήτων και ευκαιριών που υπάρχουν».

Για περαιτέρω πληροφορίες για το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας μπορείτε να απευθυνθείτε στις ιστοσελίδες:
www.greece.embassy.gov.au ή www.immi.gov.au

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...