Friday, March 23, 2012

«Φυτεύουν» πολυκατοικίες και στον Αγιο Κοσμά



Μια παραθαλάσσια πολιτεία, με εξαώροφες πολυκατοικίες «φυτεύει» η συγκυβέρνηση στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού, το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ), με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για Ελληνικό - Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, που διευκολύνει το ξεπούλημα της δημόσιας έκτασης των 6.300 στρεμμάτων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τροπολογίες στο «φιλέτο» του Αγίου Κοσμά θα επιτρέπονται, πέραν όλων των άλλων και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε ποσοστό το οποίο θα φτάνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου. Σε αυτές τις περιοχές αμιγούς κατοικίας ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη θα φτάνει το 0,6. Συνολικά, στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου στο Ελληνικό αυξάνεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης σε 0,25 (από 0,2 που όριζε το αρχικό σχέδιο νόμου). Το ύψος των κτιρίων θα φτάνει πλέον τα 16 μέτρα, έναντι 10 μέτρων που πρόβλεπε η αρχική διατύπωση του νομοσχεδίου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι παραμένει και η διάταξη, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η κατασκευή ενός πολύ υψηλού κτιρίου (ουρανοξύστη) ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης.
Στις γενικές χρήσεις γης που αφορούν τις προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού, προστίθενται σταθμοί μεταφόρτωσης, ανακύκλωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, καθώς και κοιμητήρια...
Τροποποιήσεις προβλέπονται όμως και για το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, με την κυβέρνηση να δίνει νέο ορισμό του «άρπα κόλα» για να εξυπηρετήσει τους επενδυτές. Οι αιτήσεις των εταιρειών θα πρέπει να διεκπεραιώνονται σε 10 αντί για 20 μέρες, ενώ εξακολουθεί η τυχόν υπέρβαση του ορίου να συνιστά «ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα». Αντίστοιχα, τροποποιούνται οι προθεσμίες: για τη μη δεσμευτική προσφορά σύνδεσης από 1 μήνα σε 20 μέρες. Για την οριστικοποίηση της προσφοράς, από 15 μέρες σε 8 μέρες.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...