Saturday, March 16, 2013

Νόμο για την απαγόρευση λειτουργίας υποκαταστημάτων ξένων τραπεζών στη Ρωσία υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν



O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε χθες Παρασκευή, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.


Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά  στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.

Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Πηγή: Η Ρωσία Τώρα


Πηγή: http://andreikelo.blogspot.com/2013/03/nomo-gia-tin-apagoreysi-leitoyrgias-ypokatastimaton-xenon-trapezon-sti-rosia-ypegrapse-o-poutin.html#ixzz2Njuaizgp
Follow us: ToAndreikelo on Facebook

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...