Sunday, March 17, 2013

Ψηφοφορία-θρίλερ στην κυπριακή Βουλή

ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 Μαρτίου 2013
Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται να εγκρίνει την εισφορά των αποταμιευτών για τις τραπεζικές τους καταθέσεις, με την ολομέλεια να συγκαλείται στις 16:00.

Ερωτηματικό παραμένει αν τα κόμματα θα συναινέσουν στην απόφαση αυτή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.

Το επίμαχο νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» και προβλέπει την επιβολή τέλους 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και τέλος 9,99% για καταθέσεις που υπερβαίνουν το ποσό αυτό.

Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Εάν δεν υπάρξουν διαρροές, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ (μικρός εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό) διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ’ όσες χρειάζονται για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Σήμερα στη Βουλή αναμένεται να υπάρξει ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας -για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Κύπρου- σε μία προσπάθεια να πεισθούν τα μέλη της να το εγκρίνουν.

πηγή:το ποντίκι

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...