Thursday, March 21, 2013

Κάλεσμα αγωνιστικής παρέμβασης, 25 Μαρτίου 2013, ώρα 11 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο Καματερού για την εισφορά γης σε χρήμα



Είμαστε κάτοικοι του Καματερού περιοχής Αττάλου που τα τελευταία χρόνια ζούμε την καταστροφή από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με τη μείωση των μισθών, συντάξεων, με τις απολύσεις, την καταστροφή κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη φοροληστεία, τα χαράτσια.
Και μέσα σ' αυτή την φτωχοποίηση ήρθε ο Δήμος να μας αποτελειώσει με την
επιβολή της εισφοράς γης και σε χρήμα, με ποσά που αγγίζουν εισοδήματα που αντιστοιχούν σε ένα χρόνο έως και 2 χρόνια εργασίας (μέχρι και 35.000 €!!!!). Για κάποιους μάλιστα συνταξιούχους δεν ξεχρεώνονται έστω και αν δίνουν όλη την σύνταξη τους χωρίς να τρώνε για το υπόλοιπο της ζωής τους. Και σε λίγο καιρό η εισφορά θα έρθει και στην περιοχή του Αγ. Τρύφωνα και του Γεροβουνού.
….είναι άραγε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων;
Άραγε, θα γίνουν έργα για τους κοινόχρηστους χώρους; Σίγουρα όχι, διότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε τα χρήματα του πράσινου ταμείου, όπου πηγαίνει η εισφορά γης σε χρήμα, να μειωθεί στο 2,5 % και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους δανειστές ......

Αφού οι δημοτικές αρχές ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, δεν μπορεί να έρχονται τώρα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, λόγω των μειώσεων των μισθών και της επιβολής χαρατσιών και φόρων, να μας ζητάνε την εισφορά γης σε χρήμα, και μάλιστα, αφού η ρυμοτομία και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ». 

Ήδη εμείς οι κάτοικοι του Αττάλου έχουμε πάρει την υπόθεση στα χέρια μας. Έχουμε κάνει 5 συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενωμένοι και αποφασισμένοι, προχωρήσαμε σε διαμόρφωση των αιτημάτων μας.
Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, τόσους φόρους και χαράτσια.
Αφού ο δήμος έκανε πάνω από 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής, δεν νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα, και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί, η πλειοψηφία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα; Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 388 του αστικού κώδικα (ο οποίος ελλείψει αντίστοιχης διάταξης του Δημοσίου Δικαίου, ισχύει και στις έννομες σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών), αν μεταβληθούν οι συνθήκες που ίσχυαν όταν αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις, οι οφειλέτες μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογημένη αδυναμία λόγω εκτάκτων λόγων και να επιτύχουν μέχρι και απαλλαγή τους από την οφειλή.Ήδη προκαλέσαμε Δημοτικό συμβούλιο στις 27/02 με μαζική παρουσία των κατοίκων, όπου θέσαμε τα αιτήματα μας και ζητήσαμε την επ' αόριστον αναβολή της είσπραξης της εισφοράς λόγω οικονομικής αδυναμίας και μείωση της στο ελάχιστο.
Η στάση του Δήμου ήταν μακριά από τις ανάγκες μας, επαναλαμβάνοντας μας τον νόμο. Όμως κάτω από την πίεση των κατοίκων έκανε την πρώτη υποχώρηση και έχει για 6 χρόνια αναβάλει την είσπραξη και συζητάει την μείωση της τιμής.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ 10/03 ΑΠΟΦΑΣΊΣΑΜΕ:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘA ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ.
ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΟΦΕΙΛΗ .

ΣΕ AYTH ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΔΙΚΟΛΑΒΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣΚαλούμε και τους κατοίκους του Αγ. Τρύφωνα και του Γεροβουνού να συνταχθούν μαζί μας και ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή τη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ
Αναδημοσίευση απο το μπλόγκ αντισταση στις γειτονιές

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...