Tuesday, March 19, 2013

Ν. Νικολόπουλος: Ο Α. Σαμαράς παρέδωσε την Κύπρο. Περίμενε κανείς να κάνει ότι ο Κ. Καραμανλής;


από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή την απόφαση του eurogroup, για την δήθεν διάσωση της Κυπριακής οικονομίας. ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση...

“Η απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων αναιρεί βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και υποσκάπτει τις μελλοντικές προοπτικές του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της αβεβαιότητας και σε άλλες χώρες και αυτό πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τώρα. 

Δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα περιμένει από την αντίδραση των Κυπρίων Βουλευτών να σωθεί η ίδια, η Κύπρος αλλά και ολόκληρη η Ευρωζώνη, από τις "ορέξεις" της επικίνδυνης πια Γερμανικής εμπνεύσεως πολιτική. Η τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία άφησε την Κύπρο μόνη και απροστάτευτη στα "νύχια" του νέου αποικιοκράτη κατακτητή. Που από την μια θέτει ιταμά τελεσίγραφα και από την άλλη ρίχνει τις ευθύνες στους εκβιαζόμενους πολίτες. 

Οι τρεις “συμπρωθυπουργοί” υποτελείς της κ. Μέρκελ, υφιστάμενοι του κ. Ράιχενμπαχ, ακόμη και του υπαλληλίσκου κ. Τόμσεν, άνοιξαν την ¨"πόρτα της κολάσεως" για να περάσουν μετά από εμάς και τα αδέλφια μας οι Κύπριοι. 

Πρέπει να γνωρίζουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης,φυσικά και το "πιόνι" τους ο Γ. Στουρνάρας, ότι όλοι ξέρουμε πως αν δεν ήθελαν το μέτρο του "κουρέματος" των καταθέσεων στην Κύπρο, ασφαλώς και έφτανε το βέτο της Ελλάδος -το ακαταμάχητο όπλο που άφησε στα χέρια τους ο Κων. Καραμανλής- για να μην περάσει. Γιατί δεν έκαναν ότι έκανε στο σχέδιο Ανάν Κ. Καραμανλής; Μετά από αυτή την ψήφο τους μήπως πρέπει να περιμένουμε τα ίδια και για τις καταθέσεις των Ελλήνων στις Ευρωπαϊκές τράπεζες και στην Ελλάδα; 

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θέλουμε να τονίσουμε, πως αν επιτρέψουμε το σχέδιο αυτό να ευοδωθεί, τότε οι υδρογονάνθρακες της Ελληνο-κυπριακής ΑΟΖ, θα γίνει ο "τάφος" μας. 

Οι νέες και οι νέοι της Ελλάδος και της Κύπρου και από κοντά όλοι εμείς, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα τους “παραδώσουμε τα κλειδιά” και θα καταντήσουμε “περιπλανώμενοι Ιουδαίοι” ή θα προστατεύσουμε με θάρρος και τόλμη όλα εκείνα που μπορούν να μας κάνουν περήφανους και να μας κρατήσουν ζωντανούς . 

Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου δηλώνουμε την αντίθεση μας και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο. Η Εκκλησία της Κύπρου “μίλησε”, η Εκκλησία της Ελλάδος; 

Όσον για τον κ. Σαμαρά μιλήσει δεν μιλήσει, ο λόγος του δεν έχει πια αξία ποιος τον πιστεύει; Μετρούν οι πράξεις. Ο κ. Σαμαράς στο eurogroup ψήφισε αυτό που ήθελε η κ. Μέρκελ”.
Πηγή:γαματο

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...