Tuesday, January 17, 2012

Μέχρι και στο Πακιστάν έμαθαν ότι νοικιάζουμε τους Αρχαιολογικούς μας Χώρους

Μέχρι και στο Πακιστάν έμαθαν ότι νοικιάζουμε τους Αρχαιολογικούς μας Χώρους
«Η Ελλάδα χρειάζεται κάθε ευρώ που μπορεί να μαζέψει» γράφει το πακιστανικό site Dawn
Το γύρο του κόσμου κάνει ήδη η είδηση της εμπορικής εκμετάλλευσης ελληνικών μνημείων μετά την από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για την… αξιοποίησή τους!
«Με μια κίνηση που θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσει άφωνους πολλούς Έλληνες και μελετητές, το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τις πόρτες μερικών από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους σε διαφημιστικές εταιρίες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις» αναφέρει σε δημοσίευμά του το πακιστανικό site dawn.com.
«Η Ελλάδα χρειάζεται κάθε ευρώ που μπορεί να μαζέψει» γράφει στο κείμενο, το οποίο συνεχίζει: «Τα δημόσια ταμεία της χώρας έχουν στραγγίξει και το έθνος αγωνίζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία το Μάρτιο».
Η εμπορική χρήση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα ήταν μέχρι στιγμής ευθύνη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο ήταν πολύ αυστηρό στις επιλογές τους σχετικά με το ποιος θα είχε πρόσβαση στα μνημεία.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το κατάφεραν ανάμεσα στους οποίους η ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Nia Vardalos και ο Αμερικανός Francis Ford Coppola, οι οποίοι έκαναν γυρίσματα μέσα στην Ακρόπολη.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...