Friday, January 20, 2012

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 100% ΑΔΙΚΟ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Στην Τουρκία μποϊκοτάρουν γαλλικά αυτοκίνητα, κρασιά, ακόμη και ομάδες

Επισήμως η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε…αντίποινα εναντίον γαλλικών εταιρειών μετά την υιοθέτηση από τους γάλλους βουλευτές νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας, ωστόσο οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες για μποϊκοτάζ- συχνά στην πιο φαιδρή τους μορφή- δεν λείπουν.

To μποϊκοτάζ της εταιρείας στοιχημάτων Iddaa (φωτό: Le Monde)
To μποϊκοτάζ της εταιρείας στοιχημάτων Iddaa (φωτό: Le Monde)
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, η ένωση Tiv Der που βρίσκεται κοντά στους Γκρίζους Λύκους, γέμισε αφίσες καλώντας σε μποϊκοτάζ. Ο πρόεδρος της ένωσης τούρκων εμπόρων και τεχνιτών, οργάνωσε μπροστά στις κάμερες «σόου» με πέταμα γαλλικών προϊόντων σε σκουπιδοτενεκέ.
Ο δήμαρχος της Άγκυρας, ακύρωσε την παραγγελία περίπου 100 ηλεκτρικών αυτοκινήτων Renault Fluence που παράγονται σε εργοστάσιο στην Μπούρσα από τούρκους εργάτες. Ο διευθυντής της τουρκικής αστυνομίας ακύρωσε το συμβόλαιο με την Peugeot.
Τούρκοι σεφ ανακοίνωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιούν γαλλικά προϊόντα, ενώ ακόμη περισσότερο τράβηξε το σκοινί ο ιδιοκτήτης εστιατορίου σε σικ συνοικία του Βοσπόρου, αφού αποφάσισε να αλλάξει ακόμη και το…όνομα του μαγαζιού επειδή ήταν γαλλικό («Les pecheurs», δηλαδή «Οι ψαράδες»), ενώ αφαίρεσε και όλα τα γαλλικά κρασιά από το μενού.
Άλλες τραγικοκωμικές-όπως τις χαρακτηρίζει η Monde- πρωτοβουλίες είναι η απόφαση της εταιρείας στοιχημάτων Iddaa, η οποία αφαίρεσε από τις λίστες όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στους οποίους συμμετέχουν γαλλικές ομάδες.
Το διαδίκτυο βρίθει επίσης εκκλήσεων για μποϊκοτάζ σε γνωστές γαλλικές μάρκες, όπως L'Oréal, Marie Claire κ.α.

«Παράνομα» τα αντίποινα
Το Παρίσι προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα, ότι ενδεχόμενα αντίποινα σε οικονομικό επίπεδο θα ήταν "παράνομα" επειδή αντιβαίνουν στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
"Δεν θα ήθελα οι Τούρκοι να ακολουθήσουν ένα τέτοιο δρόμο επειδή θα ήταν καθαρά κάτι παράνομο", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Πιερ Λελούς μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα εφαρμόσουν μέτρα αντιποίνων σε βάρος των γαλλικών επιχειρήσεων.
"Είναι μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχουν μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι εκτός συζήτησης για τον οποιονδήποτε να κάνει διακρίσεις σε βάρος των γαλλικών εταιρειών", συνέχισε. "Υπολογίζω στη σύνεση των τούρκων ηγετών".
Η Τουρκία είναι ένας μείζων εμπορικός εταίρος της Γαλλίας, με συναλλαγές που υπολογίζονται για το 2010 σε σχεδόν 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...