Thursday, January 26, 2012

Νέα μέτρα 13 δισ. ευρώ αποφασίσθηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη

    tsantiri
    Νέα μέτρα 13 δισ. ευρώ αποφασίσθηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη
    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο με αντικείμενο το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
    Στην σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μάκης Βορίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς.
    Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους υπουργούς κείμενο γενικών αρχών ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την τρόικα για την εκταμίευση των 30 δισ. ευρώ του PSI και την συνομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης.
    Στο επίκεντρο τέθηκα τα εργασιακά θέματα, το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, οι συγχωνεύσεις οργανισμών, ζητήματα που αφορούν στην Δικαιοσύνη, φορολογικά ζητήματα, ζητήματα για αναθέσεις και προμήθειες δημοσίων έργων, κ.α.. Μεταξύ άλλων τέθηκε ζήτημα άμεσης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25%.
    Τα νέα μέτρα συνολικού ύψους 12,5 -13 δισ. ευρώ μέχρι το 2012 αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα αύριο ή το Σάββατο το πρωί.
    Tου Θανάση Κουκάκη στο 24h.gr


    Ο Θεός να μας φυλάει δηλαδή....  η πείνα έρχεται σαν λαίλαπα... αυτο το άρθρο απο ανάρτηση του tsantiri.gr  στο facebook...

    0 σχόλια:

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...