Tuesday, January 31, 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»

Μεθαύριο η πορεία στην Αθήνα
Στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά διαδήλωσαν χτες οι απεργοί παρά το τσουχτερό κρύο

Ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα, που θα κλιμακωθεί παραπέρα αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και δεν παρθεί πίσω κάθε αντεργατικό μέτρο, έστειλαν χτες οι απεργοί χαλυβουργοί στην εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη νέα κινητοποίηση που έκαναν στην...
Κηφισιά με συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε το πυκνό χιόνι που έπεφτε δεν εμπόδισε και δε μείωσε την αγωνιστικότητα των απεργών εδώ και 94 μέρες σήμερα. Εχοντας ατσαλωθεί από το σκληρό αγώνα που δίνουν και με τη συμπαράσταση εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κηφισιάς και με πορεία και συνθήματα έφτασαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, όπου υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Το σωματείο κατήγγειλε το γεγονός και στη συνέχεια απαίτησε και υποχρέωσε να απομακρυνθεί η διμοιρία των ΜΑΤ. Οταν ζήτησαν στη συνέχεια να μιλήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας, αρνήθηκαν να τους δεχτούν στα γραφεία. Αντίθετα, δύο διευθυντικά στελέχη κατέβηκαν στην είσοδο και μίλησαν με το σωματείο για να το καλέσουν προκλητικά να σπάσει την απεργία, χωρίς όμως ανάκληση των απολύσεων και δέσμευση ότι δε θα γίνουν και οι υπόλοιπες μέχρι τις 180 που έχουν ανακοινώσει!
Ξεκάθαρα μιλώντας αμέσως μετά στους συγκεντρωμένους απεργούς ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, διαμήνυσε στην εργοδοσία: «Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά, να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι και να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση. Δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι αν προχωρήσει σε παραπέρα απολύσεις, όπως έχει αποφασίσει, θα έρθουμε και θα κατασκηνώσουμε εδώ. Ταυτόχρονα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για να ανάψει η φωτιά της Χαλυβουργίας σε όλη τη χώρα».

Ετσι, σήμερα, Τετάρτη, συνεχίζουν το πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων συμμετέχοντας μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ταυτόχρονα προετοιμάζουν τη νέα μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας αύριο, Πέμπτη, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς χαλυβουργούς εξέφρασαν μέλη του Συμβουλίου Ειρήνης του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ, με παρέμβαση που έκαναν στο ελληνικό προξενείο της περιοχής, όπου και επέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης.
 

ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ facebook
γιώργος αθανασιάδης

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...