Saturday, January 21, 2012

Πολιτικές φουρτούνες από την παρέμβαση Πεπόνη

By ANT1 Internet, www.ant1online.gr, Ανανεωμένο: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 9:45 μμ

Πολιτικές φουρτούνες από την παρέμβαση Πεπόνη

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει μετά την εισαγγελική παρέμβαση Πεπόνη, που ζητά να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για πιθανή αλλοίωση στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, εγκαλώντας τον Γ. Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο.
Πολιτικές φουρτούνες από την παρέμβαση Πεπόνη

Μείζον πολιτικό ζήτημα, που ενδέχεται να επηρεάσει και τη συνοχή της κυβέρνησης, προκύπτει μετά την εισαγγελική παρέμβαση του κ. Πεπόνη, ο οποίος ζητά να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για πιθανή αλλοίωση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, εγκαλώντας μάλιστα τον Γιώργο Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο.

«Η καταγραφή του ελλείμματος της χώρας αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η εν λόγω Αρχή είναι κατά τον ιδρυτικό της νόμο ανεξάρτητη, και κατά συνέπεια ούτε λαμβάνει, ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές», σημειώνεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι η ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων «δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά», καθώς «στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας». Ο υπουργός Περιβάλλοντος θυμίζει ότι ως υπουργός Οικονομικών έλαβε την πρωτοβουλία «για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες» και ο ίδιος σεβάστηκε «μέχρι κεραίας» την ανεξαρτησία.  «Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009», καταλήγει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για «επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ. Πεπόνη», ακόμα και για «καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα» και ζητεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητεί η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, η κίνηση Πεπόνη «εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα», αφ’ ενός αυτό της ουσίας της υπόθεσης και αφ’ ετέρου αυτό των καταγγελιών των Πεπόνη και Μουζακίτη περί παρεμβάσεων στο έργο τους.


«Όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εμείς είχαμε πει, εντός και εκτός Βουλής, ότι πάσχουν. Από αυτό και πέρα, το αν παράγονται εγκληματικές ενέργειες ή αποτελέσματα, αυτό θέλει εξαιρετική προσοχή και ενδελεχή έρευνα», δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...