Monday, January 16, 2012

Η κρίση χτύπησε και την Αυστραλία: χιλιάδες απολύσεις!


Η κρίση χτύπησε και την Αυστραλία: χιλιάδες απολύσεις!

Την ώρα που απελπισμένοι Έλληνες σκέφτονται τη μετανάστευση στην Αυστραλία, η εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος» γράφει για «Μαζικές απολύσεις λόγω κρίσης». Διαβάστε το ρεπορτάζ:



Στην κρίση χρέους της ευρωζώνης αποδίδει η μεγάλη αυστραλιανή τράπεζα ΑΝΖ την απόφασή της να απολύσει χίλια μέλη του προσωπικού της στο επόμενο εξάμηνο.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα κάνει γνωστό ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της «ένα-δύο μήνες» παρά το γεγονός ότι λόγω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης της κοστίζει ακριβότερα η άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό.



Για να διατηρήσει όμως την κερδοφορία της θα προβεί σε μείωση του προσωπικού της.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι διοικήσεις των άλλων τριών μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.



Εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα χάσουν τις δουλειές τους πάνω από τέσσερις χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι στην Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η αυστραλιανή οικονομία έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον δυτικό κόσμο, η μείωση του προσωπικού των τραπεζών εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση -ως ένα βαθμό- της αύξηση του κόστους δανεισμού κεφαλαίων από τη διεθνή χρηματαγορά.

Συνολικά τα λειτουργικά έξοδα των τεσσάρων τραπεζών της Αυστραλίας ανέρχονται σε 32 δισεκ.

δολάρια τον χρόνο, με το 60% αυτών να διατίθενται στη μισθοδοσία.

Να σημειωθεί πως τα κέρδη τους για το οικονομικό έτος 2011 ανήλθαν σε 24,2 δισεκ. δολάρια (αύξηση 11,5% σε σχέση με το 2010).



Το tsantiri λέει: Εμείς να συμπληρώσουμε, ότι «σωτηρία» δεν υπάρχει πουθενά, πόσο μάλλον στη μετανάστευση. Ο δρόμος είναι ένας. Να μείνουμε στη χώρα μας και να αγωνιστούμε!

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...