Sunday, January 22, 2012

Φυλακίστηκε γιατί βιάστηκε

    tsantiri
    Πρόσφατα, κάποιες δικαστικές υποθέσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον και αντίδραση, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.
    Φυλακίστηκε γιατί βιάστηκεΧαρακτηριστική είναι η υπόθεση της Γκιουλνάζ στην Καμπούλ και του παιδιού της. 21 ετών μόλις, η γυναίκα φυλακίστηκε στην αφγανική πρωτεύουσα. Ο λόγος; Την βίασε ο ξάδελφός της. Το έγκλημα ήρθε μάλιστα στο φως μόνο διότι η Γκιουλνάζ περίμενε το παιδί του. Όταν ανθρωπιστικές οργανώσεις άρχισαν να δημοσιεύουν την υπόθεση, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, παρενέβη ώστε η Γκιουλνάζ να “αφεθεί ελεύθερη”. Όμως, αν και “ελεύθερη”, η νεαρή μητέρα έπρεπε πλέον να αντιμετωπίσει την οικογένεια, που είναι η ίδιοι οι “εχθροί” της, όπως αναφέρει η Αμερικανίδα δικηγόρος της Κιμ Μότλεϊ. Τώρα η δικηγόρος προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει την Γκιουλνάζ για μια νέα ζωή.
    Όπως σημειώνουν οι ακτιβιστές, η ιστορία της Γκιουλνάζ δεν είναι η μόνη στη χώρα.
    ΠΗΓΗ: 24h.gr

    Διαβάσαμε το άρθρο, το αναρτήσαμε απο το tsantiri.gr και το ερώτημα μας είναι.....καλά, δεν έγινε τέτοια επιχείρηση απο τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους στο Αφγανιστάν, για τον εκδημοκρατισμό της χώρα, και την κατακρήμνιση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, για να πάψουν αυτά τα φαινόμενα δια παντός;   ....Τώρα γιατί συμβαίνουν αυτά; ....Τσάμπα τόσο αίμα  ...ή μήπως πήραν οι σύμμαχοι τον ορυκτό πλούτο της χώρας  - γιατί έχει και πολύ- και τέλειωσε η ιστορία...
    γιώργος αθανασιάδης

    0 σχόλια:

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...