Tuesday, January 24, 2012

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    tsantiri
    Ανταρσία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
    Ανταρσία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Σε βατερλό για το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί 11 κρίσιμων άρθρων του νομοσχεδίου, καθώς οι πράσινοι βουλευτές στην πλειοψηφία τους είπαν ένα «ηχηρό» όχι στα άρθρα που προβλέπουν συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων αλλά και στην τροπολογία του Ανδρέα Λοβέρδου που απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων, καταψηφίζοντας τα.
    Η κυβέρνηση από αλλού το περίμενε και τελικά από αλλού το βρήκε, καθώς οι αμέτρητες διαρροές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «ακύρωσαν» στην πράξη τις εκκλήσεις κορυφαίων υπουργών, με πρώτο τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο, για συναίνεση στις διαρθρωτικές αλλαγές.
    Το παρασκήνιο των ζυμώσεων και των διαβουλεύσεων προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις και οι διαφωνίες των βουλευτών, έφερε αποτέλεσμα στην γαλάζια παράταξη, όχι όμως στην ήδη «επιβαρυμένη» ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία εκδηλώθηκε αντάρτικο.
    Η ΝΔ υπερψήφισε τελικά και τα 11 άρθρα, με εξαίρεση την τροπολογία Λοβέρδου στην οποία ψήφισε παρών και βγήκε χωρίς «ρήγματα» από την ψηφοφορία, με μοναδική παραφωνία την «εξαφάνιση» κάποιων γαλάζιων βουλευτών, όπως οι κύριοι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Τζαβάρας και η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, οι οποίοι δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία.
    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι την τελευταία στιγμή και οι τρεις βουλευτές-δικηγόροι στο επάγγελμα-διαμήνυαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη διάταξη που απελευθερώνει το επάγγελμα των δικηγόρων.
    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας φαίνεται ότι δύσκολα θα περάσει η τροπολογία του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος, καθώς σχεδόν στο σύνολο τους οι βουλευτές όλων των κομμάτων είτε την καταψήφισαν, είτε δήλωσαν παρών, ενώ πολλά «όχι» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «μάζεψαν» οι διατάξεις που απελευθερώνει το επάγγελμα των δικηγόρων, μαζί με τα άρθρα για τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, αλλά και τα άρθρα 7 και 24, που προβλέπουν τη μεταβίβαση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου στο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου και τον περιορισμό επιδομάτων των εορτών σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, αντίστοιχα.
    Αίσθηση πάντως προκάλεσε η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγου, ο οποίος καταψήφισε και τα 11 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
    ΠΗΓΗ: 24h.gr

    0 σχόλια:

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...