Sunday, April 1, 2012

Αγριο κυνήγι σε βάρος των μεταναστών


Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας υλοποιεί τις τελευταίες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. κατ' εντολή της συγκυβέρνησης. Τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης είναι πράγματι υπαρκτά και ιδιαίτερα οξυμένα. Στην Αθήνα, χρόνια τώρα, δρουν όλα αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις. Τι λύσεις θέλει να δώσει η συγκυβέρνηση σε όλα αυτά; Χρησιμοποιεί σαν άλλοθι αυτά τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και ανακοινώνει: Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ένταση της καταστολής, αυστηρότερες, ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις - «σκούπα», συλλήψεις, απελάσεις και άλλα παρόμοια... Μέτρα που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, αλλά αντίθετα στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου.
Η συγκυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σχεδιάζει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας. Χρόνια τώρα τα δρομολογούν. Λειτουργούν ήδη σε μια σειρά κράτη της ΕΕ και αλλού. Τα έστησαν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, που ματοκύλισαν λαούς, τους οδήγησαν στη λιμοκτονία και τον ξεριζωμό. Οι ίδιοι που εξαθλιώνουν και ξαναστέλνουν στην ξενιτιά τμήματα του ελληνικού λαού. Που θέλουν τους μετανάστες πάμφθηνο, δίχως δικαιώματα εργατικό δυναμικό για να αυξάνουν τα παρασιτικά κέρδη του κεφαλαίου. Ειδικά στην Ελλάδα συγκυβέρνηση και συνοδοιπόροι της σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους (ακόμη και πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο), υπό απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, ενώ οι περισσότεροι θέλουν να πάνε αλλού στην ΕΕ μα εγκλωβίζονται εδώ ελέω Σένγκεν και «Δουβλίνου ΙΙ». Ακολούθως να τους διώξουν.
Τα στρατόπεδα (συνολικά τα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων - FRONTEX, ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης συνόρων, φράκτης στον Εβρο, επιχειρήσεις «σκούπα» κ.ά.) είναι πτυχές της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα συνολικά ντόπιων και ξένων εργαζομένων, κάθε άλλο παρά στοχεύουν στην ανακούφιση από τα προβλήματά τους. Μαζική μετανάστευση και φαινόμενα εγκληματικότητας που σκόπιμα επιχειρούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους να τα συνδέσουν αποκλειστικά με τους μετανάστες, είναι σύμφυτα με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό, εντείνονται από τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και την κρίση του συστήματος, δε λύνονται με μέτρα καταστολής, στρατόπεδα και φράκτες, από τους υποστηρικτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Την ίδια στιγμή, διόλου τυχαία μα αλληλένδετα, παρουσιάζουν «προτάσεις» για περιορισμό έως απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικά αύριο Δευτέρα ο - εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων - δήμαρχος Αθήνας παρουσιάζει τη δική του τέτοια πρόταση, ουσιαστικά μεταφέρει αιτήματα εμποροβιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχων, με πρόσχημα το «πλήγμα» που δέχονται καταστηματάρχες από προβοκάτσιες, στημένα επεισόδια και «παρεμπόριο». Μέγα θράσος να κάνουν «γαργάρα» τα άγρια μέτρα ΕΕ/συγκυβέρνησης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, τα συνεχή χαράτσια, τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, τη φορολόγηση των επαγγελματιών, τα μεγαθήρια των πολυεθνικών που πνίγουν τα μικρομάγαζα σπέρνοντας χιλιάδες «λουκέτα». Επιπρόσθετα, δίνουν κίνητρα σε ομίλους που αγόρασαν ή θέλουν να αγοράσουν, σχεδόν τζάμπα εκατοντάδες απαξιωμένα ακίνητα, ακολούθως να αναπτύξουν τουριστικές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Κεραμεικό, Μεταξουργείο, άλλες περιοχές του κέντρου.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...