Tuesday, April 10, 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το κλείσιμο παιδικών σταθμών (ΠΣ), όπως το μεθοδεύει η εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή της Αθήνας, συζητά σήμερα στις 3.30 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, Ρόδου 181 και Σειρήνου στα Σεπόλια). Εξέλιξη που θα αφήσει «εκτός» εκατοντάδες ή και χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών.
Η διοίκηση του ΔΒΑ (οργανισμός του δήμου, έχει την ευθύνη για τους ΠΣ) προχώρησε με μηχανικούς σε απεικόνιση των κτιριακών δεδομένων των ΠΣ προκειμένου να κριθεί η «καταλληλότητά» τους ή μη, να φιλοξενούν τέτοια υποδομή, να λάβουν επισήμως άδεια λειτουργίας. Προηγούμενα η διοίκηση φερόταν να διαχέει ότι θα κλείσει τους «ακατάλληλους» σταθμούς. Με πρόσχημα την ακαταλληλότητα έκλεισαν 8 σταθμοί επί Κακλαμάνη και 4 επί Καμίνη. Ο σχεδιασμός για παραπέρα συρρίκνωση του ΔΒΑ φάνηκε κι από τον προϋπολογισμό που κατάρτισε η δημοτική αρχή για το 2012 (μείον 11 εκατομμύρια συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011). Επιπλέον μεθοδεύεται παραπέρα συρρίκνωση του προσωπικού του Βρεφοκομείου με την επαπειλούμενη απόλυση 425 συμβασιούχων του, με ό,τι συνεπάγεται στη λειτουργία του.
Σήμερα το ΔΣ του ΔΒΑ συνεδριάζει με μοναδικό θέμα τη «λήψη απόφασης σχετικά με τη χωρητικότητα των ΠΣ του ΔΒΑ». Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο 5ο ΔΔ (Αγ. Ελευθέριος, Ριζούπολη, Πατήσια, Προμπονάς) μειώνει τις «προτεινόμενες» θέσεις στους σταθμούς κατά 298! Χαντακώνει έτσι εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες. Σχεδιάζει να κλείσει σταθμούς όπως: Ο 5ος (Ηρακλείου 58, μισθωμένος) με σημερινή χωρητικότητα 60 παιδιά και πλέον «προτεινόμενη» 16. 'Η ο 11ος (Νεϊγύ 62) με σημερινή χωρητικότητα 54 παιδιά και «προτεινόμενη» 14.
Και στο 2ο ΔΔ μειώνουν τις θέσεις (κατά 42), μεθοδεύουν κλείσιμο σταθμών, όπως: Ο 10ος (Ευφορίωνος 13) για τον οποίο γνωματεύουν ότι «τα παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε γειτονικούς σταθμούς». 'Η ο 11ος (Ευφρονίου 11) για τον οποίο γνωματεύουν ότι «οι δραστηριότητές του μπορούν να γίνουν στον σταθμό της Εργοτίμου»...

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...