Tuesday, April 10, 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Προωθεί κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση, με πρόσχημα «την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας», όπως αναφέρεται στο σχετικό «σύμφωνο» που υπεγράφη χτες ανάμεσα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας και το Δήμο Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση για την υπογραφή του συμφώνου δήλωσε ότι και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ανάμεσα στα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση.
Ο τίτλος του συμφώνου που υπεγράφη χτες είναι: «Αθήνα Ξανά - Δράσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας». Και περιλαμβάνει δράσεις όπως: Μετατροπή τριών εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων στην Ομόνοια («Μ. Αλέξανδρος», «Μπάγκειον», «Ολυμπία») σε... «κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας». Παρεμβάσεις όπως φωτισμός, ανάπλαση 11 πλατειών του κέντρου, ανακαίνιση 5 κτιρίων, σύστημα διαχείρισης απορριμάτων κ.ά. Οι δε αναπλάσεις προορίζονται σε περιοχές που χρόνια ολόκληρα συνειδητά τις άφησαν να παρακμάσουν, στο μεσοδιάστημα αγόρασαν εκεί τζάμπα «φιλέτα γης» κυκλώματα του «real estate», τώρα θα τους τις αναπλάσουν με κρατικό χρήμα προκειμένου να βγάλουν στο πολλαπλάσιο την αρχική επένδυσή τους.
Ακόμη σχεδιάζουν παραπέρα ενίσχυση των μεγαλοξενοδόχων, αφού ο Δήμος «σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, θα επενδύσει στην ενίσχυση του επαγγελματικού/συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού αναψυχής». Ταυτόχρονα, ενώ με την πολιτική τους και ελέω καπιταλιστικής κρίσης αυξάνονται οι φτωχοί και οι άστεγοι, τάζουν «αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης» με... ασπιρίνες: Κέντρο διανομής αγαθών για τους φτωχούς, συν 2 κέντρα ημέρας για τους άστεγους.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μέρος του συνολικού τους σχεδιασμού που περιλαμβάνει επιχειρήσεις εκκαθάρισης από μετανάστες και πρόσφυγες, απαγόρευση διαδηλώσεων, μετατροπή του κέντρου σε υγειονομική ζώνη. Οι παρεμβάσεις για τις οποίες μιλούν θα γίνουν με εργαζομένους «λάστιχο» και μεροκάματα ψίχουλα.
Αλλωστε, η υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για υλοποίηση των πλάνων μεγαλοεπιχειρηματιών είναι η προώθηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή των Κέντρων Φιλοξενίας και με την ταχύτητα και αποφασιστικότητα που κινείται ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρηση, ανεξάρτητα από τις εκλογές», και... «Συμφωνώ με την εξαιρετικά επεξεργασμένη πρόταση του κ. Καμίνη για το πώς πρέπει να γίνονται οι διαδηλώσεις και πορείες»...

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...