Monday, December 12, 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  Β Ο Η Θ Ε Ι Α  Ε Ξ Ο Δ Ο Σ


Εισαγωγικό Σημείωμα


To δικαίωμα στο υγιές περιβάλλον, αποτελεί το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα γιατί είναι άμεσα συνυφασμένο με το δικαίωμα στη ζωή. Ωστόσο, η απληστία του κέρδους έχει οδηγήσει στη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στην άγρια, χωρίς όρια, εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου κατά τρόπο που προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση.

Οι παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων απ΄ αυτούς που είναι εντεταλμένοι να προστατεύουν το περιβάλλον - φυσικό, οικιστικό και πολιτιστικό - αποτελεί κλυδωνισμό του κράτους δικαίου με συνέπεια την αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών της χώρας προς τους θεσμούς.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, έχουν αναπτύξει συστηματική δράση τα τελευταία τρία χρόνια στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, παρεμβαίνοντας σε θέματα επικαιρότητας και μείζονος ενδιαφέροντος σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς φορείς, ενώσεις δικαστικών λειτουργών και προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για πράξεις της Διοίκησης που προσβάλλουν το περιβάλλον.
Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου για τη μέχρι σήμερα συνδρομή και την προσφορά τους στην προσπάθεια του ΔΣΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και προσκαλώ όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επικοινωνία email: perivallon@dsa.gr


Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...