Friday, December 16, 2011

Πρωτοδικείο Αθήνας: Πρώτη ΔΙΚΑΙΩΣΗ καταναλωτή για το ΧΑΡΑΤΣΙ

Η πρώτη απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία δικαιώνεται καταναλωτής για το χαράτσι ακινήτων, είναι γεγονός.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στη ΔΕΗ τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του εργοστασίου γνωστής βιομηχανίας, μέχρι να συζητηθεί η κυρία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση.
Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας κατά του έκτακτου τέλους ακινήτων, ως «σταθμό» και εκτιμούν ότι θα αποτελέσει τον οδηγό για ανάλογες περιπτώσεις.
Χαρακτηριστικά, ο νομικός εκπρόσωπος της αιτούσας εταιρείας περιέγραψε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, δηλώνοντας:
«Από τον Νόμο εξαιρούνται ρητώς τα βιομηχανικά ακίνητα, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν καταχρηστικά το τέλος, με το πρόσχημα ότι θα γίνει μελλοντικός συμψηφισμός.
Η συγκεκριμένη απόφαση έκρινε το παράλογο της εν λόγω διαδικασίας, αποδεικνύοντας ότι η Δικαιοσύνη παραμένει αμερόληπτη, ανεξάρτητη και ενεργός».

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...