Friday, December 23, 2011

Προφυλακίζεται ο Εφραίμ

tsantiri


    Προφυλακίζεται ο Εφραίμ
    Την προφυλάκιση του μοναχού Εφραίμ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών – Είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα
    Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Οι δικαστές έλυσαν τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορουμένου υπέρ της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η οποία είχε από την αρχή διατυπώσει την άποψη ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.
    Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που είναι εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.
    Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου όμως, αποτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας και τη βαρύτητα των κακουργηματικών πράξεων έδειξαν με το βούλευμα τους το δρόμο για τη φυλακή.
    Αυτό που μένει τώρα είναι να εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης από την ανακρίτρια και να εκτελεστεί με τη σύλληψη και την προσαγωγή του κ. Εφραίμ στη φυλακή.

    0 σχόλια:

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...