Wednesday, December 21, 2011

Β Ρ Α Β Ε Υ Σ Η





Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ   ΠΕΙΡΑΙΑ «JEANNE D’ARC»

 

150 χρόνια προσφοράς γνώσης και ήθους στον Πειραιά εόρτασε φέτος η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne dArc». Το επετειακό έτος ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 10 Ιανουαρίου στο ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις: θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, Bazaar με φιλανθρωπικό σκοπό. Τελέστηκαν δύο μνημόσυνα, για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στη Σχολή και για όλες τις Αδελφές που εργάστηκαν σε αυτήν. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με μια Έκθεση της ιστορικής διαδρομής της Σχολής, την οποία φιλοξένησε η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
    Λίγες ημέρες πριν λήξει το επετειακό έτος 2009, η Σχολή βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική συνεδρία της 29ης Δεκεμβρίου με την ευκαιρία συμπληρώσεως 150 χρόνων δημιουργικής πορείας και προσφοράς στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
    Στο απόσπασμα της Εκθέσεως του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας κ. Νικολάου Ματσανιώτη, που αναγνώστηκε πριν από τη βράβευση, επισημάνθηκε η μεγάλη προσφορά της  Σχολής στους δύο παγκοσμίους πολέμους καθώς και το πολύπλευρο παιδαγωγικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.
     Το βραβείο παρέλαβε η  Ηγουμένη της Μονής Αδελφή Ελισάβετ Ρηγούτσου από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Πάνο Α. Λιγομενίδη .
      Την τελετή στην κεντρική αίθουσα παρακολούθησαν  η Έπαρχος του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ  Αδελφή Σμαράγδα Ρούσσου, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Νικόλαος Πρίντεζης. Επίσης παρευρέθησαν  ο κ. Ιωάννης Στιβακτάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνογαλλικών Σχολείων και  η κ. Μαρούσα Τσιούκα, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής, οι οποίοι υπέβαλαν στην Ακαδημία τo αίτημα για τη βράβευση της Σχολής.



0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...