Monday, February 20, 2012

Ξαναθάβουν ευρήματα που ανακαλύπτουν στη Δωδώνη!

Γράψτε ένα σχόλιο Αναρτήθηκε από τον/την στο Φεβρουαρίου 21, 2012


Καταγγελία από τον Δ. Φαρμάκη, πρ. Δήμαρχο Σελλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΗΛΙΑ ΜΑΚΟΥ
• «Ανακαλύπτουν ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τα ξαναθάβουν. Για να τα προστατεύσουν, όπως ισχυρίζονται»! Την απίστευτη αυτή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα προστασίας της Δωδώνης από το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων  και πρώην Δήμαρχος Σελλών Δημήτρης Φαρμάκης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον Ηπειρωτικής καταγωγής δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, αναφέρει, ότι «καμία εκδήλωση δεν έγινε εδώ και 14 χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, με την αιτιολογία ότι δεν αντέχουν οι «πέτρες» την προσέλευση θεατών. Όμως όταν χρειάστηκε να προβληθούν κάποιοι και όταν χρειάστηκε να διαφημιστεί η Ελλάδα παγκόσμια, «άνοιξαν» οι πόρτες. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξαφνικά «θεραπεύτηκαν» τα καθίσματα και μπήκαν περίπου 4.000-5.000 θεατές, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς οδηγίες. Στο τέλος, μάλιστα, οι «ειδικοί» αποφάνθηκαν ότι καμία ζημιά δεν παρατηρήθηκε».
Κανένα πρόγραμμα
Ο κ. Φαρμάκης είναι «χείμαρρος» στη συνέντευξή του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι  «κανένα πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών δεν υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και τις υπηρεσίες του. Ούτε καν ενημερωτικά φυλλάδια για την Ιστορία της Δωδώνης. Τα μόνα φυλλάδια που υπάρχουν είναι από την τέως δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Δωδώνης και τίποτε άλλο. Κάποιοι, προφανώς, ντρέπονται για την Ιστορία μας και, κυρίως, ντρέπονται γιατί από αυτόν τον χώρο λεγόμαστε Έλληνες».
Αρνητικά…
Τέλος, ο πρώην Δήμαρχος Σελλών εμφανίστηκε κατηγορηματικός, ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, που χωροθετήθηκε στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης, θα επηρεάσει αρνητικά τον αρχαιολογικό χώρο.
Όπως αναφέρει: «Φανταστείτε την αντίδραση ενός περιηγητή που θα έρθει από την άλλη άκρη της γης για τον αρχαιολογικό χώρο και θα περπατήσει στον ευρύτερο χώρο της Δωδώνης, όταν θα αντιληφθεί ότι ο χώρος που προτείνεται για κατασκευή εργοστασίου βρίσκεται μέσα στην κοιλάδα της Δωδώνης». [Πρωϊνός Λόγος]

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...