Sunday, February 19, 2012

Και επισήμως τελούμε υπό ξένη κατοχή

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Και επισήμως τελούμε υπό ξένη κατοχή – ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διορισμένος τραπεζίτης πρωθυπουργός, μη εκλεγμένος, άρα τύραννος, πλαισιωμένος από ξένους τοποτηρητές διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού στηρίζει την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Η Ελλάδα στο γύψο μιας οικονομικής χούντας αργοπεθαίνει για να διασωθούν οι τοκογλύφοι και η παρασιτική ολιγαρχία.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης επιτροπών, από την πλευρά της Τρόικα, στα υπουργεία. Δεν διέψευσε όμως, γιατί προφανώς δεν μπορούσε να το κάνει ότι αύριο αρχικά και τις επόμενες ημέρες οριστικά θα αποφασιστεί η αύξηση της δύναμης που διατηρεί η Task Force υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα.
Η δύναμη που αναφέρεται απ’ ευθείας στον πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το επίτροπο Ολι Ρεν θα ενισχυθεί με δεκάδες ακόμη τεχνοκράτες ο οποίοι θα δημιουργήσουν ομάδες τοποτηρητών σε κάθε υπουργείο.
Θα συνεργάζονται επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό στον οποίο θα επισημαίνουν τις όποιες καθυστερήσεις και αδυναμίες παρουσιάζονται στην εκτέλεση των συμφωνιών που έχει συνυπογράψει, με την Τρόικα, η Ελλάδα προκειμένου να της παρασχεθεί η νέα δανειακή βοήθεια.
Τα στελέχη αυτά θα έχουν 6 βασικές προτεραιότητες:
Τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στον έλεγχο των δαπανών και στη δημοσιονομική διοίκηση.
Την αλλαγή της νομοθεσίας για τις επενδύσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συνεκμεταλλεύσεις με τους ιδιώτες.
Την ενίσχυση των δράσεων στους τομείς της ενέργειας, των απορριμμάτων, του τουρισμού και της γεωργίας.
Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη.
Τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση που θα φέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και μειώσεις στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Υ.Γ.: Το Πρώτο Θέμα σήμερα κάνει λόγο για ποσοστό 20% που «πιάνει» το κόμμα Παπαδήμου. Το ευχαριστούμε που μας ενημερώνει για το ποσοστό του δωσιλογισμού στην Ελλάδα. Με το υπόλοιπο 80%, που διατηρεί τον πατριωτισμό του, εμείς θα πορευτούμε…

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...