Monday, February 20, 2012

«Οι 8000 δήμαρχοι της Ιταλίας να δώσουν το μισθό τους στην Ελλάδα»

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
 


 Έκκληση και στους υπόλοιπους δημάρχους της Ιταλίας να στηρίξουν τη χώρα μας, απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος του Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο. Ως γνωστόν, ο Μοσκατιέλο, μαζί με τον δήμαρχο του Κάβε Ντεϊ Τιρένι, Μάρκο Γκάλντι, τις....

προηγούμενες ημέρες, αποφάσισε να καταβάλει τον μισθό του, υπέρ της χώρας μας. Σε επιστολή του προς τους οκτώ χιλιάδες Ιταλούς δημάρχους- η οποία κοινοποιείται στον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι- ο Μοσκατιέλο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφασή της πόλης του, όπως και εκείνη της Κάβα Ντεϊ Τιρένι, μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά είναι, συγχρόνως, μια κίνηση που και άλλοι πρέπει να μιμηθούν»

Ο δήμαρχος του Μπαρονίσι, κάνει αναφορά στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης, την οποία και βαφτίζει «Μεγάλη Ελλάδα», η οποία «ξεκινά από την βάση, από τους δημάρχους. Διότι όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είναι οι δήμοι-οι αρχαίες πόλεις-η ραχοκοκαλιά μιας χώρας, τα ισχυρά θεμέλια του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της».

Ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, καταλήγει την έκκληση προς τον Εθνικό Σύνδεσμο Ιταλικών Δήμων, Anci, τονίζοντας: «Πιθανώς δεν υπάρχει ακόμη πλήρης επίγνωση του τι σημαίνει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ένας μεγάλος κίνδυνος που αν γίνει πραγματικότητα, η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότατο τίμημα. Με αλυσιδωτές καταστρεπτικές συνέπειες. Ένα ντόμινο είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αν δεν παρέμβουμε αμέσως, με καθοριστικά μέτρα. Η κοινή προσπάθεια της Ευρώπης πρέπει να είναι ανάλογη με την ανεκτίμητη αξία της ελληνικής ιστορίας. Της το οφείλουμε, διότι μπορέσαμε να γίνουμε αυτοί που είμαστε, χάρη στη φιλοσοφία, την επιστήμη, το θέατρο, την ποίηση και τις τέχνες που γεννήθηκαν σε τούτη την χώρα . Αυτή την φορά, ο πρώτος μαικήνας της Ελλάδας, πρέπει να είναι η Ευρώπη».

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...