Wednesday, February 29, 2012

Δάκρυσε για την Ελλάδα ο Ιταλός δήμαρχος – Απήγγειλε Καβάφη

Δάκρυσε για την Ελλάδα ο Ιταλός δήμαρχος – Απήγγειλε Καβάφη
 
 
Στην Ελλάδα βρίσκονται οι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι που παραχώρησαν τους μισθούς τους υπέρ της Ελλάδας.
Οι δυο δήμαρχοι επισκέφτηκαν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκαν και με τον υπουργό, αλλά και τον Ερυθρό Σταυρό.
«Θυμάμαι μια φορά βρέθηκα μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα και έκλαψα, φανταζόμενος τους τριακόσιους Σπαρτιάτες που έδιναν τη ζωή τους για τον πολιτισμό τους. Πιστεύω ότι σήμερα χρειαζόμαστε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης χιλιάδες Σπαρτιάτες να ακολουθήσουν τον Λεωνίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας και τη σωτηρία της Ευρώπης», είπε με δάκρυα στα μάτια ο Μάρκο Γκάλντι, ο οποίος τις μέρες που διαδραματιζόταν το θρίλερ της βοήθειας στην χώρα μας πήρε την απόφαση να χαρίσει τον μισθό του για την ενίσχυση της Ελλάδας. «Είμαστε κοντά σας και δεν είστε μόνοι σας», λέει ενδεικτικά.
Απαγγέλοντας στίχους από τους «Βαρβάρους» του Καβάφη, ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο με τη σειρά του ευχήθηκε για ένα καλύτερο αύριο.
«Ας αγωνιστούμε για μια Ευρώπη χωρίς βαρβάρους, ας αγωνιστούμε για την Ευρώπη των παιδιών μας, όταν κυβερνήσουν κάποτε οι ποιητές. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα συναισθήματα που μας χαρίσατε, για το μεγάλο μάθημα του πολιτισμού, της φιλοξενίας, της ευγένειας. Ευχαριστώ για τη δύναμή σας και για την αξιοπρέπειά σας. Εμείς είμαστε κοντά σας. Σήμερα, όπως και στην αρχαιότητα», είπε συγκινημένος ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο.

αδημοσίευση απο το tsantiri.gr απο ανάρτηση στο facebook.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...