Wednesday, May 30, 2012

Ελληνογαλλική Σχολή Αγιος Ιωσήφ!-Ένα μουσικό ταξίδι με τον Μάνο Χατζιδάκι Γιορτή του Δημοτικού για το τέλος του Σχολικού Έτους (Ιούνιος 2011)


08

.

Ένα μουσικό ταξίδι με τον Μάνο Χατζιδάκι

Φέτος στις 15 Ιουνίου 2011 συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Λένε, πως οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν πάψουμε να τους σκεφτόμαστε. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τη γιορτή του τέλους της σχολικής χρονιάς στο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη και στη μαγική μουσική του.
Την ονομάσαμε «Ένα μουσικό ταξίδι με τον Μάνο Χατζιδάκι». Με το αφιέρωμα αυτό κάναμε τη μνήμη παρόν, καθώς οι μαθητές μας στο μάθημα της Μουσικής και της Ευέλικτης Ζώνης γνώρισαν το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, εμπνεύστηκαν από τα τραγούδια του και αποτύπωσαν με χρώματα τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Τα έργα τους διακόσμησαν το χώρο του Σχολείου μας την ημέρα της εκδήλωσης.
Πριν αρχίσει η γιορτή χαιρέτησαν η Διευθύντρια του Σχολείου μας, soeur Hilarion, η Διευθύντρια του Δημοτικού, κα Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Λεωνίδας Καλαβρυτινός. Η Υποδιευθύντρια κα Μαρία Αλτουβά, υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Σχολείου μας, ευχαρίστησε τους εθελοντές γονείς αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι οποίοι τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα από τη soeurEspérance, Γενική Διευθύντρια των Σχολείων μας, και τη soeur Hilarion. Χάριν αυτής της δεύτερης αιμοδοσίας 59 φιάλες αίματος προστέθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του Σχολείου μας, που είναι αφιερωμένη στην Αγία Αιμιλία.
Το μουσικό ταξίδι ξεκίνησαν τα παιδιά της Χορωδίας μας έχοντας για αποσκευές αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Τραγούδια-ιστορίες. Τραγούδια αγάπης. Τραγούδια ελπίδας.
Τραγούδια λουσμένα στο φως, που ζωντάνεψαν εικόνες και μυρωδιές του τόπου μας. Μετά ακολούθησαν οι χορογραφίες των μαθητών μας εμπνευσμένες από τη μουσική του συνθέτη.
Η τελετή λήξης ήταν εντυπωσιακή και ταυτόχρονα συγκινητική. Η αυλή του Σχολείου μας γέμισε από παιδιά ντυμένα με πολύχρωμες στολές που ένωσαν τις φωνές τους κάτω από το φως των αστεριών, τραγουδώντας το υπέροχο τραγούδι «Μια πόλη μαγική». Άγγιξαν πραγματικά τις ψυχές όλων μας.
Η soeur Espérance συνεχάρη τα παιδιά, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την όμορφη γιορτή, ενώ ευχήθηκε σε όλους «Καλό Καλοκαίρι!» Τα παιδιά μας κατάφεραν για άλλη μια φορά, μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της Τέχνης, να παρασύρουν τους καλεσμένους μας σε «ένα μουσικό ταξίδι με τον Μάνο Χατζιδάκι» γεμάτο αισιοδοξία για το μέλλον!!!
Οργάνωση-Συντονισμός Γιορτής:
κα Στέλλα Αλβέρτη.
Ενορχήστρωση – Ηχογράφηση - Διεύθυνση Χορωδίας - Μουσική Επιμέλεια της Γιορτής:
κα Γιώτα Καραγιάννη.
Χορογραφίες Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Τάξης:
κα Μαρία Μέλλου.
Χορογραφίες ΣΤ΄ Τάξης:
κα Χριστίνα Ζούρου.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους από το Δήμο Ηρακλείου ο Δήμαρχος κ. Βλασσόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βλαντής, κ. Κεσκινίδης, κ. Μοσχονάς και κα Καμπούρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεωργόπουλος και η κα Ζούρου. Από το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης ο Αντιδήμαρχος κ. Πανταζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Θεοδωρακόπουλος και η κα Νικολαροπούλου. Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» κα Ιγγλέση, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’Arc» κ. Πρίντεζης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc» κ. Γεωργούσης, ο Διευθυντής του Λυκείου μας κ. Καμπύλης, ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου μας κ. Λιαμής, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής κα Μελά, ο Πρόεδρος κ. Καλαβρυτινός και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...