Wednesday, May 30, 2012

Ελληνογαλλική σχολή - Αγιος Ιωσήφ! Ιταλία 2010 Το χρονικό μιας εκπληκτικής εκδρομής.



Ιταλία 2010

Πρώτη ημέρα (Παρασκευή 26/3)
 
Άφιξη στο Μιλάνο και στη λίμνη Γκάρντα. Η λίμνη Γκάρντα Σιρμιόνε είναι η μεγαλύτερη της Ιταλίας και βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων, κοντά στη Βερόνα στη βόρεια Ιταλία, μεταξύ Βενετίας και Μιλάνο. Η λίμνη έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια. Αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και προσφέρεται για σπορ, όπως θαλάσσιο σκι και ιστιοπλοΐα
 
Δεύτερη ημέρα (Σάββατο 27/3)
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στη Βενετία. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη Γέφυρα των Στεναγμών και το Ριάλτο. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, βραδινή έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
Τρίτη ημέρα (Κυριακή 28/3)
 
H Βερόνα ανήκει στο Βένετο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά από την Βενετία. Βρίσκεται μια ανάσα από τη λίμνη Γκάρντα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για Μιλάνο.
 
Τέταρτη ημέρα (Δευτέρα 29/3)
 
Μετά το πρόγευμα, η σημερινή ημέρα αρχίζει με πρώτο σταθμό τη Λίμνη Κόμο, όπου θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στο Λουγκάνο. Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο της νότιας Ελβετίας.
 
Πέμπτη ημέρα (Τρίτη 30/3)
 
Ξενάγηση στο Μιλάνο. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου θα δούμε τον καθεδρικό ναό (Ντουόμο), τη Σκάλα του Μιλάνο, το Κάστρο του Σφορζέσκο, τη Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε. Κατόπιν, ελεύθερος χρόνος. Μετά, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα και αναχώρηση για το σχολείο, όπου υπολογίσαμε ότι θα φτάσουμε στις 23.00 περίπου.
 
Μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή… τελείωσε.
 

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...