Sunday, May 29, 2016

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα" Εκδήλωση 29 Μαϊου 2016 στο Σύδνευ





Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
email: athanasiadis.g@hotmail.com
TEL: 0421969172


Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα"

 Εκδήλωση 29 Μαϊου 2016 στο Σύδνευ


Την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 και το απόγευμα από τις 1μμ έως τις 5 μμ, έγινε μια όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στο Lakemba.  Η εκδήλωση αυτή, είχε καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και διοργανώθηκε από ομάδα γυναικών της πόλης μας, η οποία θέλει και επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προσφορά του όποιου χρηματικού ποσού ήθελε συγκεντρωθεί για την παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα "Medicines Sans Frontieres". H ανταπρόκριση του συμπαροίκων ήταν μεγάλη και η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Ο σκοπός είναι καθαρά ιερός ενόψει του ότι το ποσόν που συγκεντρώθηκε διατίθεται εξ ολοκλήρου στην Ελληνική οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, τόσο στον τομέα των ιατρικών εξετάσεων αλλά και με την χορήγηση φαρμάκων δωρεάν στους συμπατριώτες μας εκεί πίσω που έχουν ανάγκη. Ενα μικρό μέρος του ποσού θα διατεθεί επίσης για το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου του Concord  εδώ στο Σύδνευ
Το σημαντικό είναι ότι η αίθουσα διατέθηκε δωρεάν από την Ελληνική Κοινότητα καθώς επίσης και το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασε το πολυπληθές ακροατήριο, ήταν επίσης προσφορά της μπάντας της πόλης μας "Out of the Blue" . Στο τραγούδι με την μελωδική της φωνή η Γιωργία Γκιάτη, στη κιθάρα ο Παναγιώτης Καλανδράνης και στο μπουζούκι ο Παύλος Μπερμπερίδης.



Το φαγητό ήταν πλούσιο, σπιτικό και νοικοκυρεμένο και ήταν και άφθονο γευστικά δε ανεδείκνυε το μαγειρικό ταλέντο των διοργανωτριών και της επιτροπής διαχείρισης της βραδιάς.
Εκείνο που ήταν χαρακτηριστικό και φαινόταν στα πρόσωπα των διοργανωτριών ήταν η αγάπη και η θέληση για προσφορά και το κέφι που διέχεαν στους καλεσμένους, φίλους, γνωστούς αλλά και όλο τον κόσμο που ήταν μαζεμένος. Παρόλη την κούραση  ήταν αεικίνητες και η εξυπηρέτηση άμεση και μεταξύ των θαμώνων, διακρίναμε πολλές σημαντικές προσωπικότητες της παροικίας μας, καλλιτέχνες, συγγραφείς, καθηγητές πανεπιστημίων που έδιναν μαζί με τους εξαίρετους συμπαροίκους μας, ένα μίγμα υλικού αξιόλογου που ζωγράφιζε στον καμβά της ανθρωπιάς και της προσφοράς.

Τα συναισθήματα ήταν έντονα και σε προσωπικό επίπεδο αφιέρωσα αρκετό χρόνο στη φωτογράφιση για να μπορέσω να σας μεταδώσω το κλίμα της ημέρας, μέσα από τις εικόνες
Τα συγχαρητήρια μας στις διοργανώτριες , ευχόμαστε πάντα τέτοιες ανθρωπιστικές προσπάθειες και όλοι μας θα είμαστε αγωγοί από το δικό του μεταρίζι ο καθένας.



0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...