Friday, May 20, 2016

Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Συναυλία 20 Μαϊου 2016 στο Σύδνευ



Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Συναυλία 20 Μαϊου 2016 στο Σύδνευ
Photos
GEORGE ATHANASIADIS  PHOTOGRAPHY

Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
377-383 Sussex St
SYDNEY Tel: 0421969172
email: athanasiadis.g@hotmail.com


Την Παρασκευή 20 Μαϊου 2016, το βράδυ στην πάνω αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας και Σύδνεϋ, έλαβε χώρα η μεγάλη συναυλία της χορωδίας "ΟΡΦΕΑΣ" υπό την μουσική διεύθυνση του εξαίρετου μαέστρου Κου Νίκου Γιαννέλη. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Κύπριο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, για την συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του. Την εκδήλωση προλόγισε και καλωσόρισε τους περίπου 350 θεατές εκ μέρους της διοργάνωσης της συναυλίας η Κα Ελλη Στασή και εν συνεχεία μίλησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας και ο πρόεδρος της χορωδίας ο Κος Χρήστος Παξινός.

Μεταξύ των καλεσμένων διακρίναμε προέδρους και εκπροσώπων παροικιακών οργανώσεων και συλλόγων, εκπροσώπων όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης συγκεκριμένα του ραδιοφώνου και του έντυπου τύπου. Φυσικά καλωσορίσθηκε και παρουσία της εφημερίδας "Ο ΚΟΣΜΟΣ" ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γράφοντα στην εκδήλωση.
Επαιξαν μουσική οι μουσικοί Θήος Σαμαρτζής στο μπάσο, Παναγιώτης Καλανδράνης των "Out of the blue"  στην Κιθάρα, Δημήτρης Μουτεβέλης στα κρουστά, Γιάννης Λογοθέτης στο αρμόνιο και Σωτήρης Προκοπίου στο μπουζούκι,  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κου Νίκου Γιαννέλη.

Η άριστη ερμηνεία και απόδοση των τραγουδιών συνολικά από την χορωδία μετά από πολύ καιρό προετοιμασίας ήταν δεδομένη και ακούστηκαν 38 τραγούδια όπου τους σόλο ερμηνευτές - μέλη της χορωδίας συνόδευε η ίδια η χορωδία που είχε επωμισθεί και το βάρος της συναυλίας. Ακουστηκαν στα τραγούδια η Ελλη Στασή, Χρήστος Παξινός, Νίκος και Φαχίμα Συκιώτη, Λούση Μύλλερ, Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου, Χριστίνα Γαζέπη Σταυροπούλου, Πώλα Πανιάρα,Μάκης Νεζερίτης, Δημήτρης Δαβίσκας, Νϊκος Ζάβαλης, Σούλα Αντριους και άλλα μέλη της χορωδίας. 





Εξαιρετική και μοναδική η εμφάνιση της Κας  Γιωργίας Γκιάτη των "out of the blue"  που ερμήνευε με περίσσο επαγγελματισμό, χάρη και ζωντάνια, το τραγουδι "Εξαρτάται" σε σύνθεση Μάριου Τόκα και θύμισε σε όλους εμάς τους παλαιότερους ηλικιακά και νεοφιχθέντες από Ελλάδα, την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού από τη Χαρούλα Αλεξίου. Πραγματικά η λυρικότητα και μελωδικότητα της φωνής της Γιωργίας στην απόδοση του συγκεκριμένου τραγουδιού και με τη συνοδεία της χορωδίας "ΟΡΦΕΑΣ" έδωσε ένα μοναδικό αποτέλεσμα και ξεσήκωσε τους παριστάμενους, θυμίζοντας μας τις φωνές της Χαρούλας ή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και τις συναυλίες τους στη πατρίδα.





Η συναυλία ήταν σε δύο μέρη  και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη της γύρω στα μεσάνυχτα έχοντας διανύσει μια διάρκεια χρονική γύρω στις 4 ώρες. Το αξιοσημείωτο και διαρκώς επαναλαμβανόμενο είναι ότι η παρέα του ¨ΟΡΦΕΑ¨είναι  ερασιτεχνική και αποτελείται από ανθρώπους που με αγάπη και μεράκι για τη μουσική και την Ελληνική μουσική παράδοση και την πατρίδα ,αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες της ζωής τους για την προσφορά στην παροικία.
Εφυγα από τη συναυλία με μια γεύση χαράς και ικανοποίησης... έφυγα από μια γνήσια Ελληνική βραδυά και δίνοντας από καρδιάς και με ειλικρίνεια τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον πρόεδρο του Ορφέα , Κο Χρήστο Παξινό, τον Κο Νίκο Γιαννέλη, την Κα Ελλη Στασή, τους μουσικούς, τη Κα Γιωργία Γκιάτη και όλο το κόσμο που στήριξε τη προσπάθεια αυτή και που ευχόταν όπως και εγώ σύντομα να έχουμε πάλι την ευκαιρία, να απολαύσουμε την χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" σε κάτι ακόμη πιο όμορφο και δημιουργικό.


0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...