Sunday, June 5, 2016

Είμαι στην Ελλάδα! Πως θα εκδόσω πιστοποιητικό γεννήσεως στην Αυστραλία;


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος
SYDNEY AUSTRALIA
email: athanasiadis.g@hotmail.com
Tel: 0421 969 172






Εκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως στην Αυστραλία
(για κατοίκους Ελλάδας)


Πολλοί Ελληνες κάτοικοι Ελλάδας, έχουν γεννηθεί σε κάποια πόλη της Αυστραλίας. Ζητείται πολλές φορές μέσω του γραφείου μας εδώ στο Σύδνευ, η έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως, ως στοιχείου απαραίτητου και ως προϋπόθεση, προκειμένουν να εκδοθεί διαβατήριο Αυστραλιανών αρχών από την πρεσβεία ή κάποια προξενική αρχή της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

Η ζήτηση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει "ανέβει". Μέχρι σήμερα, ήταν αρκετή μια απλή εξουσιοδότηση του ενδιαφερομένου στα Αγγλικά. Για το σκοπό αυτό, αποστέλαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνημμένο προσχέδιο στον ενδιαφερόμενο ο οποίος μας το επέστρεφε μέσω του δικού του email. Εν συνεχεία καταθέταμε την αίτηση και εντός λίγων ημερών παραλαμβάναμε το σχετικό πιστοποιητικό.

Ομως εν όψει της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης και του κινδύνου να εκδίδονται πιστοποιητικά σε πρόσωπα τα οποία να μην ήταν τα ίδια με το αναφερόμενο στο πιστοποιητικο πρόσωπο, οι Αυστραλιανές αρχές ζητούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία της ταυτότητας του αιτούντος και κυρίως τρία έγγραφα δημόσια, όπου έχουν τη φωτογραφία του αιτούντος.

Σκοπός είναι η αντιπαραβολή του προσώπου του αιτούντος με το πρόσωπο που θα εικονίζεται στο υπό έκδοση διαβατήριο.
Ετσι, όταν αποστέλλετε email στο γραφείο μας για την έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως, θα πρέπει να συνοδεύεται απο σκαναρισμένα τρία έγγραφα ταυτοποίησης προσώπου (σε σκαναρισμένες φωτοτυπίες κατά προτίμηση έγχρωμες). Τα έγγραφα αυτά μπορεί να είναι:

1) Ελληνική αστυνομική ταυτότητα

2) Ελληνικό διαβατήριο εφ΄ όσον υπάρχει

3) Αδεια οδήγησης

4) Βιβλιάριο υγείας 

ή οποιοδήποτε άλλο Ελληνικο δημόσιο έγγραφο που έχει τη φωτογραφία σας

Τα έγγραφα αυτά εφόσον δεν αναφέρουν τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες καλό θα είναι να αποστέλλονται μεταφρασμένα στ΄ Αγγλικά.

Περαιτέρω, θα απαντούμε και θα προωθούμε το αίτημα σας ως εξουσιοδοτηθέντα πρόσωπα από εσας.

Σημείωση: Η εξουσιοδότηση που θα σας αποστέλουμε θα πρέπει να πρώτα να την εκτυπώνετε, εν συνεχεία να την υπογράφει ο ενδιαφερόμενος και ξανασκανάροντας της να μας την αποστέλει ως συνημμένο στο ηλεκτρονικο ταχυδρομείο έγγραφο.΄

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...