Saturday, January 26, 2013

Αστρολογική Ατζέντα Φεβρουαρίου

Αστρολογική Ατζέντα Φεβρουαρίου
Από τον Κυριάκο Κοκτζίδη

Γεμάτο ενδιαφέρον θα χαρακτήριζα τον μήνα Φεβρουάριο καθώς στον αστρολογικό ουρανό υπάρχουν αρκετές πλανητικές αλλαγές ή μετατοπίσεις. Βασικό στοιχείο του μηνός Φεβρουαρίου είναι το στοιχείο του Ποσειδώνα. Οι Ποσειδώνιες ποιότητες σχετίζονται με το συναίσθημα, τις ευαισθησίες, την διαίσθηση αλλά και τις θολές καταστάσεις, τις ψευδαισθήσεις ή τις εξαπατήσεις. Ιδανικός μήνας για διαλογισμό και προσευχή, μας παρέχει δύναμη ώστε να βρούμε λεπτές ισορροπίες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Το συναίσθημα αποκτά δύναμη και το σύμπαν μας οδηγεί σε μονοπάτια πιο πνευματικά, πιο ανθρώπινα και φιλεύσπλαχνα. Πιο αναλυτικά και μέρα με την ημέρα:

2/2: Οι εραστές στην αστρολογία αλλάζουν ζώδια. Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Υδροχόο και ο Άρης στους Ιχθείς. Λειτουργούμε κάπως σύνθετα και περίπλοκα στις σχέσεις μας αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Από την μία επιθυμούμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία ενώ από την άλλη αναζητάμε την προσωπική και εις βάθος ένωση. Ο έρωτας γίνεται μία υπόθεση αντισυμβατική, δεν μπαίνει σε καλούπια ενώ παράλληλα αναζητάμε την επικοινωνία, η οποία αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο για την καλύτερη λειτουργία των σχέσεων. Η σχέση εκτός από σχέση πρέπει να λειτουργεί ως φιλία καθώς η Αφροδίτη στο εν λόγω ζώδιο βλέπει τον σύντροφό της πρώτα ως φίλο και μετά ως εραστή. Αγαπάμε την συντροφικότητα σε ένα επίπεδο λιγότερο καταπιεστικό και σχεδόν καθόλου δεσμευτικό. Η δράση μας είναι αρκετά υπόγεια και προσεγγίζουμε τους στόχους μας έμμεσα, χωρίς να κοινοποιούμε τις προθέσεις μας. Η δράση μας είναι μεταβαλλόμενη, χαρακτηριζόμαστε από διαίσθηση, καλπάζουσα φαντασία και συχνά παίζουμε το ρόλο του θύματος. Η πρακτικότητα δεν είναι το φόρτε του Άρη στους Ιχθείς, ωστόσο μπορεί να ξεσηκώσει την φαντασία μας. Ιδανική η περίοδος κρίνεται για τους καλλιτέχνες, τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και για εκείνους που σχετίζονται με οποιαδήποτε μορφή τέχνης. Στον έρωτα, το εν λόγω δίπολο μας κάνει να λειτουργούμε περίεργα, εκκεντρικά και εκτός πεπατημένης. Πολλοί μπορεί να επισυνάψουν μία παράνομη ερωτική σχέση, άλλοι ίσως βιώσουν ενοχές στον έρωτα ενώ κάποιοι θα εμπλακούν με άτομα περιθωριακά. Εκτός αυτού, γινόμαστε περίεργοι, πρωτοπόροι και άκρως εκκεντρικοί στον έρωτα. Οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις μπορούν να σοκάρουν και να ενέχουν το στοιχείο της ανομίας, της παρανομίας, του σαδομαζοχισμού ή της παρέκκλισης. Ευνοούνται στον αισθηματικό και οικονομικό τομέα Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και Λέοντες ενώ από κοντά εύνοια δέχονται και Κριοί-Τοξότες. Ο Άρης από τους Ιχθείς πάλι, εγκαινιάζει ένα απαιτητικό διάστημα για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού. Δίδυμοι-Τοξότες-Παρθένοι και Ιχθείς οπλιστείτε με δύναμη και υπομονή ώστε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της περιόδου.

5/2: Ο Ερμής εισέρχεται στους Ιχθείς, θέση πτωτική, από την οποία δεν μπορεί να προσφέρει τις ιδιότητές του σε επάρκεια. Η σκέψη γίνεται χαοτική, ο λόγος ασαφής και οι παρεξηγήσεις έχουν την τιμητική τους. Χαρακτηριστικό της εν λόγω θέσης είναι η αδυναμία συγκέντρωσης, οι τάσεις φυγής από την καθημερινότητα αλλά και ροπή προς το ψέμα. Παρόλα αυτά η φαντασία, η διαίσθηση αποτελούν όπλο για τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς και για όσους ασχολούνται με την τέχνη. Καλό είναι να διατηρήσουμε τα όρια στην επικοινωνία και να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τις σκέψεις μας, τον λόγο μας αλλά και την καθημερινότητά μας. Τα όρια μεταξύ λογικής και συναισθήματος είναι δυσδιάκριτα και καλό είναι να κινητοποιούμε την λογική μας, η οποία είναι κάπως αποδυναμωμένη. Εύνοια δέχονται Ιχθείς, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Παρθένοι. Από κοντά ευεργετούνται του φτερωτού «Θεού» Ταύροι και Αιγόκεροι.

10/2: Η νέα σελήνη σχηματίζεται στο ζώδιο του Υδροχόου και ευνοεί τις ομαδικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές δραστηριότητες. Ο παράγοντας φιλία μπορεί να σταθεί άκρως βοηθητικός για πολλούς ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα δουν τους στόχους τους να υλοποιούνται. Είναι μία νέα σελήνη χωρίς βασικές όψεις. Αυτό απαιτεί κόπο, προσπάθεια ώστε να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Η γωνία 45ο με τον Ουρανό προσδίδει ένα κλίμα κάπως ανατρεπτικό αλλά της δίνει και «Ουράνια» χαρακτηριστικά. Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν θα λείψουν! Πρόοδο θα σημειώσουν όσοι ακολουθούν ένα μονοπάτι εκτός πεπατημένης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην φιλία! Ας αναπτυχθούν οι ανθρώπινες σχέσεις. Αναλυτικές προβλέψεις επί του θέματος και της επιρροής της νέας σελήνης θα αναρτηθούν εν καιρώ.

18/2: Ο Ήλιος εισέρχεται στους Ιχθείς! Οι εναλλαγές στην διάθεσή μας είναι έντονες. Οι ευαισθησίες, η εκφραστικότητα και ο ρομαντισμός αναπτύσσονται δεόντως. Αρχίζουν τα γενέθλια των Ιχθύων, Ιχθείς χρόνια σας πολλά. Ένα νέο έτος, γεμάτο ελπίδα, επέκταση και θεματικές εξελίξεις αναμένεται να είναι το 2013.
Ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό! Ας αποφύγουμε νέα επαγγελματικά εγχειρήματα και ας επανεξετάσουμε τα ήδη υπάρχοντα σχέδιά μας. Η επανατοποθέτηση για ζητήματα οικονομικού-συναισθηματικού περιεχομένου θα έχουν την τιμητική τους έως τα τέλη Ιουνίου.

23/2: Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιο των Ιχθύων όπου και θα παραμείνει σε αντίθετη τροχιά έως τις 17/3. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς οι κύριοι αποδέκτες του εν λόγω φαινομένου. Η ασάφεια, οι παρεξηγήσεις, οι παρανοήσεις είναι στο κύριο μενού των ημερών. Ας έχουμε υπόψη μας πως οι υπογραφές συμβολαίων μπορούν να τροποποιηθούν λίγο καιρό αργότερα. Δεν είναι απαραίτητο ότι η τροποποίηση θα είναι αρνητική, οι οροθεσίες μπορούν να αλλάξουν υπέρ μας. Σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουμε τις ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες σε περίοδο κρίσης.

25/2: Η πανσέληνος στην Παρθένο φέρνει στην επιφάνεια θέματα εργασιακά, εργατικής νομοθεσίας και υγείας. Δεν είναι μία κακή πανσέληνος καθώς σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία. Θα πρέπει να προσέξουμε μόνο τις υπερεκτιμήσεις των δυνάμεών μας ή τις λανθασμένες εκτιμήσεις. Η υπέρμετρη αισιοδοξία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Η συμμετοχή του Ποσειδώνα εντείνει το όλο κλίμα ασάφειας και αποπροσανατολισμού κάνοντάς μας υποκειμενικούς. Καλό είναι να αποφύγουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Σε αυτό συνηγορεί και ν ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Βάλλονται κυρίως οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς αποφύγετε τις σοβαρές αποφάσεις και μην εμπιστεύεστε όσους σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Αναλυτικές προβλέψεις επί του θέματος και της επιρροής της πανσελήνου θα αναρτηθούν εν καιρώ.

26/2: Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο της έξαρσης της, στους Ιχθείς. Από το υδάτινο περιβάλλον των Ιχθύων ευνοεί την ανάπτυξη όμορφων σχέσεων, οι οποίες στηρίζονται στο συναίσθημα και στην ανθρώπινη επαφή. Στον έρωτα γινόμαστε αισθησιακοί, ρομαντικοί, επιθυμούμε το «παραμύθιασμα». Κακή έκφανση της εν λόγω ζωδιακής θέσης της Αφροδίτης αποτελεί η σύγχυση του συναισθήματος με την σεξουαλική πράξη. Δυναμικά προωθούνται οι αισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις των Ιχθύων, των Καρκίνων, των Σκορπιών και των Παρθένων. Η εύνοια δεν εγκαταλείπει Ταύρους και Αιγόκερους της συγκεκριμένης διέλευσης της Αφροδίτης.

Αναλυτικότερα οι όψεις και πως μας επηρεάζουν: 

4/2: Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η όψη δεν ευνοεί τις πρακτικές κινήσεις και την ενασχόλησή μας με τα απλά, καθημερινά πράγματα. Οι τάσεις φυγής, ο ρομαντισμός και οι ευαισθησίες μας συντροφεύουν και δημιουργούν ένα πέπλο μοναδικό, το οποίο προσφέρει συγκινήσεις και ουσιαστική ένωση στις σχέσεις. Ο ιδεαλισμός, η έμπνευση και οι καλλιτεχνικές τάσεις έχουν την τιμητική τους. Η όψη μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί στην διατροφή μας καθώς είμαστε επιρρεπείς σε μολύνσεις, παθήσεις και σε τροφικές δηλητηριάσεις. Καλό είναι να προσέχουμε τις στερεές τροφές και ειδικότερα τις τροφές υγρής μορφής. Η πίστη στον «Θεό», στο Θείο και στις ανώτερες δυνάμεις αποτελεί πηγή άντλησης δύναμης. Δίνουμε έμφαση στην πνευματική διάσταση της ζωής, είμαστε πιο ανθρώπινοι και φιλεύσπλαχνοι. Τυχεροί της όψης; Καρκίνοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Ταύροι και Ιχθείς-Παρθένοι. Φυσικά, οι δύο τελευταίοι (Ιχθείς-Παρθένοι) οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην προσωπική τους ζωή και στις σχέσεις τους καθώς ο υποκειμενισμός και η έλλειψη ρεαλισμού μπορούν να τους οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις. Η κακή κρίση ή η διάψευση προσδοκιών είναι πιθανά σενάρια. Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν και Δίδυμοι-Τοξότες σε θέματα επαγγελματικά και οικογενειακά αντίστοιχα. Πιθανόν να ακούσουμε για κλοπές, απώλειες αντικειμένων και ακραία καιρικά φαινόμενα ανά τον κόσμο. Ο ύπνος μπορεί να τονώσει το νευρικό σας σύστημα, το οποίο είναι αποδυναμωμένο. Γενικότερα, η ενέργειά μας και τα ενεργειακά μας επίπεδα είναι κάπως πεσμένα.

6/2: Αφροδίτη και Ουρανός σε αρμονία προσφέρουν ένα κλίμα συναρπαστικό στις σχέσεις. Οι ξαφνικές ανατροπές, οι εκπλήξεις και τα ευχάριστα μας συντροφεύουν. Η ανάγκη για συναισθηματική ανεξαρτησία γίνεται επιτακτική ανάγκη. Μπορούμε να επισυνάψουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες σχέσεις ή συνεργασίες, οι οποίες θα εμπεριέχουν το στοιχείο της πρωτοπορίας, της πρωτοτυπίας και του ενθουσιασμού. Κεραυνοβόλοι έρωτες φλερτάρουν με τις ζωές Υδροχόων, Ζυγών, Κριών, Λεόντων, Διδύμων και Τοξοτών του πρώτου δεκαημέρου. Η φιλία ανακτά δυνάμεις και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εξελιχθούν ομαλά οι αισθηματικές υποθέσεις των ζωδίων. Τύχη κρύβει η εν λόγω όψη και για οικονομικές συμφωνίες.

7/2: Ερμής και Ποσειδώνας σε συζυγία δεν φημίζονται και για ότι καλύτερο. Η ασάφεια, οι γενικότητες και οι τάσεις φυγής κατέχουν περίοπτη θέση. Η ανάγκη για πνευματικό διαφωτισμό μας στρέφει προς τις πνευματικές αναζητήσεις. Η καλλιτεχνική τάση, η έμπνευση, η συμπόνια κάνουν τις ημέρες εξαιρετικές. Μπορούμε να αντικρίσουμε την άλλη όψη της ζωής, μίας ζωής πιο ανθρώπινης, κόντρα στην σκληρότητα των καιρών. Φυσικά, η αδυναμία συγκέντρωσης, οι τάσεις φυγής και η μη ανάληψη πρωτοβουλιών μας καθιστούν δέσμιους της στασιμότητας. Καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που χειριζόμαστε τον λόγο, να εκφραζόμαστε επακριβώς ώστε να αποφύγουμε παρεξηγήσεις ή την κακή συνεννόηση. Κύριοι αποδέκτες της όψης Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.
Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Δία αποτελεί μία εξαιρετική όψη για τις αισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις όλων, ανεξαρτήτως ζωδίου. Πάγιο αίτημα του σχηματισμού είναι η εξέλιξη μέσω της αγάπης, της φροντίδας και της επισύναψης στενών σχέσεων ή συνεργασιών. Η κοινωνικότητα, η ζεστασιά, η γοητεία και η γενναιοδωρία μας συντροφεύουν. Οι ανθρώπινες σχέσεις προσφέρουν καταφύγιο μέσα στην δύσκολη περίοδο. Ευνοούνται Υδροχόοι, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Κριοί και Τοξότες. Η τύχη είναι με το μέρος τους, επωφεληθείτε σε αισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

8/2: Ερμής και Άρης σε σύνοδο σε ζώδια μη συμβατά προς τις ιδιότητές τους. Η παρόρμηση στον λόγο, η καχυποψία, τα μυστικά και οι ενοχές έχουν την τιμητική τους. Η ανάγκη για μάθηση και επιβεβαίωση των γνώσεων αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της όψης. Στρεφόμαστε σ ιδεώδη πιο ανθρώπινα, πιο πνευματικά. Η ύλη χάνει έδαφος και εμείς αναζητάμε την πνευματική φώτιση και την διανοητική υπεροχή. Η επιπολαιότητα στον λόγο, η αφηρημάδα και οι ασάφεια μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία. Καλό είναι να επιστρατεύσουμε την λογική μας προκειμένου να αποφύγουμε την επιρροή της εν λόγω όψης, η οποία λειτουργεί κάπως σαν τον ανάδρομο Ερμή. Επηρεάζονται δυσμενώς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Η χαμηλή ανεκτικότητα στον λόγο και στις ιδέες του συνομιλητή μας μπορεί να προκαλέσει διαφωνίες ή διαπληκτισμούς.

10/2: Άρης και Δίας σε τετράγωνο. Καθόλου κακή η όψη. Μας χαρίζει αισιοδοξία και χαμόγελο. Η επικοινωνία, ο διάλογος και το συναίσθημα ανακτούν έδαφος. Η ανάγκη για διακήρυξη είναι πάγιο αίτημα της όψης. Οι βιαστικές εκτιμήσεις και η κακή κρίση μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις. Καλό είναι να επανεξετάσουμε τις υποθέσεις μας και να μην δράσουμε παρορμητικά. Ο ενθουσιασμός δεν λείπει! Πρέπει να προσέξουμε όμως μήπως μετατραπεί σε απερισκεψία. Προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν στις υποθέσεις τους Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Αποφύγετε τον τζόγο και τα οικονομικά ρίσκα.

11/2: Αφροδίτη και Κρόνος σε τετράγωνο. Οι συναισθηματικοί και οικονομικοί περιορισμοί μας στερούν λίγο από την καλή διάθεση. Οι κρίση σε επίπεδο συναισθηματικό και οικονομικό είναι αναπόφευκτη. Η ψυχρότητα, ο μοναχισμός και οι απογοητεύσεις στον έρωτα και την αγάπη μας κάνουν απαισιόδοξους και λυπημένους. Ας αποφύγουμε το γκρίζο της σκέψης, ας μην είμαστε άκαμπτοι συναισθηματικά και ας δείξουμε τα συναισθήματά μας πηγαίνοντας κόντρα στην δύσκολη αυτή όψη. Κύριοι αποδέκτες της όψης Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Πιθανώς, να βιώσετε συναισθηματικούς εγκλωβισμούς ή οικονομικά αδιέξοδα.

12/2: Ο Ερμής σε θετικές γωνίες με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα χαρίζουν συγκέντρωση, πειθαρχία και ακρίβεια στον λόγο σε μία περίοδο που το χρειαζόμαστε μιας και ο Ερμής δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός από τους Ιχθείς. Παρόλα αυτά, αυτές τις ημέρες, από τις 11 έως τις 13 μπορούμε να συνδυάσουμε το συναίσθημα, την λογική, την διαίσθηση και την διεισδυτικότητα στον λόγο με την ακρίβεια και την πειθαρχία. Μας αρέσει το «μαύρο χιούμορ» και είμαστε σοβαροί ή μετρημένοι στις εκφράσεις μας. Εξαιρετικές ημέρες για τους συγγραφείς ή για όσους ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή επικοινωνίας. Τυχεροί της εν λόγω επιρροής; Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς, Παρθένοι, Ταύροι και Αιγόκεροι. Προωθήστε την δράση σας, τις ιδέες σας και κλείστε επωφελείς συμφωνίες.


15/2: Ο αδύναμος Άρης από τους Ιχθείς συναντάει τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και αποκτά δύναμη. Συνδυάζοντας την διαίσθηση, την έμπνευση και τον ιδεαλισμό με την πρακτικότητα μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Η επιμονή, ο δυναμισμός και το σθένος μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία και στην υλοποίηση των σχεδίων μας. Κύριοι αποδέκτες της όψης Ταύροι, Σκορπιοί, Ιχθείς, Παρθένοι και Καρκίνοι-Αιγόκεροι. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και εκείνο της επιβίωσης χτυπούν κόκκινο. Ο ερωτισμός, η σεξουαλικότητα, ο ερωτισμός και οι ευαισθησίες συνδυάζονται δεόντως και μας υπόσχονται αξέχαστες ημέρες αλλά και νύχτες.

16/2: Άρης και Κρόνος σε τρίγωνο. Μία όψη εξαιρετικά σταθεροποιητική για επαγγελματικά σχέδια και φιλοδοξίες. Η ανάγκη μας για μερίδιο στην εξουσία και συγκρατημένη διεκδίκηση είναι έμφυτη. Χαρακτηριζόμαστε από επιμονή, υπομονή και θέληση. Είμαστε εργατικοί, φιλόδοξοι, φιλήδονοι και διεκδικούμε τα κεκτημένα μας. Όσοι έχουν εργαστεί σκληρά απολαμβάνουν την καταξίωση, τις τιμές αλλά και ένα καλύτερο επαγγελματικό-οικονομικό αύριο. Τυχεροί της όψης; Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς, Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

18/2: Αφροδίτη και βόρειος δεσμός σε κόντρα. Απρόοπτες ρήξεις και ξαφνικοί χωρισμοί προδιαγράφονται για τις ζωές Λεόντων, Υδροχόων, Ταύρων και Σκορπιών. Φροντίστε να είστε πιο διαλλακτικοί στις σχέσεις σας. Η μετριοπάθεια και ο συμβιβασμός θα αποδειχθούν σωτήριες.

21/2: Ο Ήλιος στους Ιχθείς φλερτάρει με τον Ποσειδώνα κάτι που δημιουργεί ένα κλίμα ασαφές, χαοτικό και καθόλου ξεκάθαρο. Είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αλήθεια και έχουμε τάσεις φυγής από την καθημερινότητα. Η ημέρα προσφέρεται για ξεκούραση, για μία βόλτα στην φύση, στην εξοχή, στην θάλασσα ή για πνευματικές ασχολίες όπως το διάβασμα, η μουσική και η προσευχή. Επηρεάζονται δυσμενώς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Αποφύγετε τις σοβαρές δεσμεύσεις και τις οριστικοποιήσεις. Ο ύπνος μπορεί να τονώσει το νευρικό σας σύστημα, το οποίο είναι αποδυναμωμένο. Γενικότερα, η ενέργειά μας και τα ενεργειακά μας επίπεδα είναι κάπως πεσμένα.

26/2: Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Δία προσφέρεται για ξεκούραση, για άφθονες-ζουμερές συζητήσεις αλλά και για συναισθηματικές εκφράσεις. Η επιπολαιότητα, οι υπερβολές και οι σπατάλες μας ωθούν σε λάθη και γενικεύσεις. Παρόλα αυτά είναι μία όψη που προσφέρεται για σύσφιξη των σχέσεων, απομακρύνει την ψυχρότητα και τον πάγο. Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς. Αποφύγετε την ραθυμία αλλά και την κακή κρίση ή τις λάθος εκτιμήσεις. Ο Άρης σε τρίγωνο με τον βόρειο δεσμό προωθεί την δράση και τα σχέδια Ιχθύων, Σκορπιών και Καρκίνων που είναι γεννημένοι κοντά στο τέλος του δευτέρου με τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Για δεύτερη φορά επαναλαμβάνεται η όψη συνόδου Ερμή-Άρη στους Ιχθείς. Αυτήν την φορά, ο Ερμής συμμετέχει ανάδρομος, κάτι που μας ωθεί στην αναθεώρηση σκέψεων, ιδεών αλλά και των σχεδίων μας. Η παρόρμηση στον λόγο, η καχυποψία, τα μυστικά και οι ενοχές έχουν την τιμητική τους. Η ανάγκη για μάθηση και επιβεβαίωση των γνώσεων αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της όψης. Στρεφόμαστε σ ιδεώδη πιο ανθρώπινα, πιο πνευματικά. Η ύλη χάνει έδαφος και εμείς αναζητάμε την πνευματική φώτιση και την διανοητική υπεροχή. Η επιπολαιότητα στον λόγο, η αφηρημάδα και οι ασάφεια μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην επικοινωνία. Καλό είναι να επιστρατεύσουμε την λογική μας προκειμένου να αποφύγουμε την επιρροή της εν λόγω όψης, η οποία λειτουργεί κάπως σαν τον ανάδρομο Ερμή. Επηρεάζονται δυσμενώς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Η χαμηλή ανεκτικότητα στον λόγο και στις ιδέες του συνομιλητή μας μπορεί να προκαλέσει διαφωνίες ή διαπληκτισμούς.

28/2: Η Αφροδίτη στο ζώδιο της έξαρσης της! Ο Ποσειδώνας στο ζώδιο της διακυβέρνησης του. Ένας συνδυασμός μοναδικός, εξαιρετικός, ο οποίος προάγει τα αισθήματα αγάπης και συμπόνιας, την ανθρωπιά, την φιλανθρωπία και τον ρομαντισμό. Αγάπη μου ιδανική, αγάπη μου ανιδιοτελή, αγάπη μου αφάνταστη και σιωπηλή. Ο αισθησιασμός, το ταξίδι μέσω των αισθήσεων αποκτούν δύναμη. Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο. Η ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε είναι ιδιαίτερα έντονη. Μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσω της μουσικής, μέσα από την τέχνη. Καλό είναι να αποφύγουμε να εξιδανικεύσουμε ανθρώπους και καταστάσεις ώστε να αποφύγουμε να νιώσουμε προδομένοι ή απογοητευμένοι στο μέλλον. Ωραίο το ταξίδι της ψυχής αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στα αληθινά δεδομένα. Αναζητάμε την ιδανική αγάπη και πολλές φορές εξαρτόμαστε από ανθρώπους και καταστάσεις. Καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές και να μην υποσχόμαστε όσους μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε συναισθηματικό ή οικονομικό επίπεδο. Πιο επιρρεπείς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...