Friday, January 25, 2013

Διανομή Ποινικού Κώδικα-Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε μέλη του ΔΣΑ και φοιτητές


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα, 24-1-2013

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 θα αρχίσει να διανέμεται στους Δικηγόρους και στους Ασκούμενους, μέλη του ΔΣΑ, η νέα έκδοση του Συλλόγου μας με τη νομοθεσία του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας, απόλυτα επικαιροποιημένη σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές.
Παράλληλα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου, αποφασίστηκε η διαδικασία της δωρεάν διανομής του συγκεκριμένου τόμου να επεκταθεί και στους δικαιούχους σύμφωνα με το οικείο πρόγραμμα σπουδών) φοιτητές των τριών Νομικών Τμημάτων της χώρας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΔΠΘ), ενόψει της – για πρώτη φορά στα δεδομένα - κρατικής αδυναμίας να καλυφθεί το κόστος έκδοσης και διανομής κωδίκων σε αυτούς. Ο ΔΣΑ και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Ροδόπης στις έδρες των οποίων υφίστανται νομικές σχολές, συγχρηματοδότησαν το έργο αυτό, με στόχο η παροχή του εν λόγω αναγκαίου για την καθημερινή μελέτη των μαθημάτων τους εργαλείου να συμβάλει στη διευκόλυνση της ακαδημαϊκής πορείας των φοιτητών.
Ο ΔΣΑ θα καταβάλλει – στο μέτρο των δυνάμεών του – κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστούν ανάλογες εκδοτικές προσπάθειες που δύνανται να συμβάλουν στη διευκόλυνση, στην ενημέρωση και στη διαρκή επιμόρφωση των συναδέλφων. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει σχεδιασμός ώστε να ακολουθήσει η έκδοση και άλλων Κωδίκων, με τις διατάξεις των υπόλοιπων κλάδων του δικαίου, έτσι ώστε να διανεμηθούν στα μέλη του ΔΣΑ και στους δικαιούχους φοιτητές.
Η παραλαβή των Κωδίκων θα γίνεται από την 28-1-2013 καθημερινά κατά τις ώρες 8:00 έως 14:30 από το Γραφείο των Επιμελητών, που βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτηρίου του ΔΣΑ, επί της οδού Ακαδημίας αρ. 60, για μεν τα μέλη του ΔΣΑ με αναφορά του αριθμού μητρώου τους, για δε τους φοιτητές κατόπιν επίδειξης του τριπτύχου ή του πάσο τους.
Οι δικαιούχοι φοιτητές προσδιορίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις σχετικές καταστάσεις που έχει συντάξει και μας έχει παραδώσει η αρμόδια Γραμματεία της Σχολής.

Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...