Saturday, December 5, 2015

"H κάθοδος των Βορείων" του Νίκου Νικήτογλου


Γράφει ο Νίκος Νικήτογλου
Σπάτα - Αττικής
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006655458048&fref=nf











"H κάθοδος των Βορείων"

"Τα πάντα πάνω από τα Μάλγαρα είναι δικά μας", είπε ο
Βασιλιάς του Βορρά ανακατεύοντας τα παγάκια στο ουίσκι με το δάχτυλο του. "Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική.Αυτά είναι τα προπύργια μας. Αύριο να καλέσεις όλους τους στρατιώτες. Σε δύο εβδομάδες θα βαδίσουμε προς την Αθήνα. Θα δείξουμε στους Νότιους, τί σημαίνει η οργή του Βορρά".

Ο υπαξιωματικός από την Τούμπα υπάκουσε στη διαταγή του Βασιλιά του Βορρά. Έκανε μεταβολή και αποχώρησε. Στην αίθουσα πλέον είχαν μείνει μόλις πέντε άτομα.Ο Grand Meister, ηγέτης της νεολαίας της παράταξης και γνώστης των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, o ηγέτης του μισθοφορικού σώματος των "Δευτερότοκων" και γνωστός για την τεχνική του στο τσεκούρι, ο πρωταθλητής στη κονταρομαχία το 2004 που η παράταξη τον είχε στείλει πέρα από τη Στενή Θάλασσα για να την εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο του σκότους, η πιστή συμβουλάτορας από την Ήπειρο, βαπτισμένη από γαλαζοαίματο χέρι και υπεύθυνη για τα ταχυδρομικά κοράκια. Όλοι τους πλαισίωναν το θρόνο του Βορρά. Πάνω του καθισμένος ο Βασιλιάς, σκεπτικός και αποφασισμένος. Με την ανάσα του να βγάζει πάγο. Από το Νευροκόπι,έως τη Φλώρινα.Η στιγμή πλησίαζε..


Στο μυαλό του Βασιλιά ήταν μόνο ένα πράγμα. Η εκδίκηση. Η εκδίκηση για τον εκφυλισμό των νοτίων. Αυτοί έφταιγαν για όλα τα δεινά του Βορρά. Κάθε τέσσερα χρόνια περιόδευαν στις περιοχές του.Μάζευαν τις ψήφους και μετά κλείνονταν στα κακόγουστα γραφειοκρατικά υπουργεία του Kings Landing και επέβαλαν σκληρή φορολογία στα άγονα εδάφη του.Όχι πια.Πλέον είχε έρθει η ώρα.Θα γονάτιζαν μπροστά του ή θα τους διέλυε.Η στιγμή πλησίαζε.

Τη σιωπή έσπασε η πιστή του συμβουλάτορας.Πάντα σικάτη και elegant.

"Βασιλιά μου τα στρατεύματα σου θα είναι έτοιμα σε λίγα εικοσιτετράωρα.Πώς θα βαδίσουμε όμως στο Νότο, όταν υπάρχει το ζήτημα με τον Άρχοντα των Τεμπών; Είχες υποσχεθεί να παντρευτείς μία από τις κόρες του" τα μάτια της πανέξυπνης Ηπειρώτισσας είχαν καρφωθεί στο νεαρό βασιλιά. Εκείνος όμως κοίταζε στο βάθος της αίθουσας.Η ιστορία τον καλούσε.

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Μίλησα με τον Άρχοντα των Τεμπών και του ζήτησα συγγνώμη εάν τον προσέβαλα.Κανόνισα μάλιστα να παντρευτεί τη κόρη του ο μικρός αδερφός της μητέρας μου.Οπότε θα μας ανοίξει κανονικά τα Τέμπη για να περάσουμε με το στρατό μας.Το επόμενο Σάββατο θα γίνει και ο γάμος.Είμαστε όλοι καλεσμένοι."

Οι τέσσερις επιτελείς του άκουγαν με προσοχή τα λόγια του νεαρού Βασιλιά

[...]

Την ίδια ώρα στο tennis club της Εκάλης, ένας εκπρόσωπος της Iron Bank of Braavos συζητούσε με τον άρχοντα της Μεσσηνίας...
(Επεται συνέχεια..)

Σημείωση από τον Γιώργο Αθανασιάδη!
Ο Νίκος Νικήτογλου, είναι γυιός του παιδικου συμμαθητή και νεοιωνιώτη φίλου μου Γιώργου Νικήτογλου, με εντυπωσιακό τρόπο γραφής "παραχαραγμένω" και ιδιαίτερα εμπνευσμένων ιστοριών, που στα πλαίσια της φιλοξενίας αξιόλογων κειμένων στον ιστότοπο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενώ και δημοσιεύω, ειδικά όταν πρόκειται για κείμενα νέων και αξιόλογων παιδιών.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...