Wednesday, December 9, 2015

Περιουσιολόγιο... ο big brother της Ελληνικής «αριστερής» κυβέρνησης


Γράφει και επιμελείται ο 
Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
email:athanasiadis.g@hotmail.com
Tel: 0421969172






Περιουσιολόγιο... 
ο big brother της Ελληνικής «αριστερής» κυβέρνησης 



Νέα βάσανα περιμένουν τους Ελληνες τόσο στην Ελλάδα, όσο 

και τους κατοικους εξωτερικού εφόσον έχουν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη περιουσία στην Ελλάδα και εκτός και υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο νέος big brother της Ελλάδας, είναι το περιουσιολόγιο δηλαδή η δήλωση όλων περιουσιακών στοιχείων, που μπορεί να κατασχέσει το δημόσιο και να τα χαρίσει εν συνεχεία στους δανειστές και στην Μέρκελ. Αυτό θα ήταν θετικό και διασφάλιζε και την ιδιοκτησία των πολιτών, εφόσον επρόκειτο να εφαρμοσθεί από ένα τίμιο, ηθικό και εθνικά κυρίαρχο κράτος. Στη περίπτωση αυτή, θα ήταν και δίκαιο και σωστό. Ομως όταν καλείται να εφαρμοστεί μετά από απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών και των τραπεζών, τότε είναι νεοναζιστική επιδρομή στο απόρρητο και τη προσωπικότητα των πολιτών και μάλιστα από μια κυβέρνηση της δεύτερης πλέον φορά αυτοαποκαλούμενης ως «αριστερής». Συγκεκριμένα πρέπει να δηλωθούν με απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και συγκεκριμένα ορίζεται ότι θα πρέπει να δηλωθούν: 


- Τραπεζικοί λογαριασμοί (ΙΒΑΝ) και καταθέσεις σε τράπεζες καθώς και περιεχόμενο των Τραπεζικών θυρίδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και τα κειμήλια, χρήματα και τιμαλφή που φυλάει καθένας στο σπίτι του και μετρητά ύψους 15.000 ευρώ και άνω που μένουν κρυμμένα σε κάθε σπίτι 

- κοσμήματα, χρυσά, ασημένια ή χάλκινα νομίσματα, πολύτιμοι λίθοι, πολύτιμα μέταλλα και λοιπά κινητά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ, ανά οικογένεια (δηλαδή για τον υπόχρεο, τον/την σύζυγο και τα παιδιά τους) 
- ακίνητα, κτήματα, πισίνες

- αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη, αεροσκάφη, ελικόπτερα 

- μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, 

- ασφαλιστήρια ζωής και λοιπά χρηματοικονομικά προϊόντα 

- συμμετοχές σε επιχειρήσεις 

Ειδικότερα , από την κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Παπαγγελόπουλου προκύπτει, ειδικότερα, ότι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι υπόχρεοι θα πρέπει το 2016 να δηλώσουν: 

Την πλήρη οικογενειακή τους κατάσταση, αν τελούν σε διάσταση ή είναι διαζευγμένοι, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ των παιδιών τους κλπ. 
Και στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό και για όλους εμάς τους κατοίκους εξωτερικού, πέραν των παραπάνω και 
- Σε περίπτωση απόκτησης εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων λόγω κληρονομικής διαδοχής, θα πρέπει να δηλώνονται τα στοιχεία του κληρονομούμενου καθώς και ο τρόπος και η ιδιότητα με την οποία ο υπόχρεος έγινε κληρονόμος. 
- Σε περίπτωση απόκτησης και απώλειας οποιουδήποτε εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου, εντός του έτους που αφορά η δήλωση, θα πρέπει να δηλώνονται και οι δύο μεταβολές. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση απόκτησης και μεταβίβασης, εντός του έτους που αφορά η δήλωση, οχημάτων καθώς και πλωτών και εναερίων μέσων. 
Συνεπώς η ζωή μας πλέον μπαίνει σε απόλυτη παρακολούθηση και δε θα τολμούμε ούτε να αναπνεύσουμε. Αυτή είναι η κοινωνία της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών που πλέον θα ζούμε. Κάποιος θα έλεγε ότι ίσως με αυτόν τον τρόπο θα αναγκάζονται όλοι να δηλώνουν τα εισοδήματα τους και την περιουσιακή τους κατάσταση ώστε όταν χρωστούν χρήματα να μπορεί το κράτος ή οι όποιοι ιδιώτες δανειστές του καθενός να πάρουν τα χρωστούμενα πίσω. Σωστό και αυτό. Ομως αυτό θα ήταν σωστό αν το εφάρμοζε ένα κυρίαρχο όπως προείπα, τίμιο και μη διεστραμμένο κράτος. Ενα κράτος που κυβερνάται από εγκάθετες κυβερνήσεις, οι οποίες με φιλολαϊκές φανφάρες και υποσχέσεις υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών και το μόνο που κάνουν είναι να παραδίδουν τη χώρα και τους πολίτες της στην πυρά και στα σκλαβοπάζαρα των διεθνών αποικιοκρατών, δεν είναι ούτε τίμιο, ούτε κυρίαρχο, ούτε αδιάφθορο ούτε τίποτα. Είναι ένα κράτος που κυβερνάται από μαριονέττες και πιόνα σε χάρτινη βάση και το κάθε τι, που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν θετικό, τώρα γίνεται όπλο εγκληματικό σε βάρος των πολιτών. 
Πέραν από τις θεωρίες όμως αυτές, πρέπει να ενημερωθείτε σωστά και να ενημερώσετε τους δικηγόρους ή τους λογιστές σας στην Ελλάδα, αγαπητοί συμπάροικοι, ούτως ώστε να δηλωθούν στα σωστά έντυπα και στις σωστές στήλες, όλα τα τιμαλφή σας, χρυσαφικά κλπ διότι αυτές οι δηλώσεις του έτους 2016 θα είναι αρχικές. Για τα επόμενα χρόνια, θα ισχύει το σύστημα των δηλώσεων μόνο των μεταβολών στα περιουσιακά στοιχεία, εφόσον δηλαδή αυτά έχουν διατεθεί για παράδειγμα, θα πρέπει να δηλώνετε που και σε ποιόν διατέθηκαν. Απλό παράδειγμα: Ενας γονιός έχει ένα χρυσό δακτυλίδι οικογενειακό, το οποίο πηγαίνει απο γενιά σε γενιά. Θα πρέπει να το δηλώσει τώρα στο περιουσιολόγιο του Τσίπρα και στον Τσακαλώτο, εάν ειναι κειμήλιο και μεγάλης αξίας και όταν θα το δώσει στο παιδί του, επίσης θα πρέπει να δηλώσει την μεταβολή, δηλαδή τον νέο ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού και το παιδί με τη σειρά του ότι το παρέλαβε. Ετσι λοιπόν και οι υπάλληλοι της εφορίας και διαχειριστές των ηλεκτρονικών συστημάτων θα γνωρίζουν τι υπάρχει και τι όχι σε κάθε σπίτι. Απίστευτα εύκολο οι πληροφορίες αυτές να τεθούν επέκεινα και σε γνώση κακοποιών ή το ίδιο το κράτος με τη μορφή κακοποιού να προχωρήσει στην καταλήστευση των πολτικών, γιατί όχι; 
Δε νομίζετε;


Οι φωτογραφίες είναι από το διαδίκτυο, δεν είναι δικές μας και αναφέρονται σε κάποιες και η προέλευση τους.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...