Monday, November 16, 2015

«Nous sommes tous des Parisiens?»

 
Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
SYDNEY  AUSTRALIA
email: athanasiadis.g@hotmail.com
Tel: +61421969172







«Nous sommes tous des Parisiens?»

Ακόμη νωπό είναι το αίμα και οι κραυγές του θανάτου αιωρούνται
στον αέρα του Παρισιού. Ο κόσμος άρχισε αμέσως την υποκριτική θρησκοληπτική του προσευχή για τα θύματα της επίθεσης της ISIS στη πόλη.  Σωρηδόν οι πληροφορίες μέσω του διαδικτύου, οι αναρτήσεις, οι γνώμες,  οι απόψεις , οι μέν και οι δέ... Αξια αναφοράς η επισήμανση μέσω μιας ανάρτησης ενός νέου ανθρώπου από την Ελλάδα, 23 ετών που εκφράζει το νέο, το σύγχρονο, το ανθρώπινο, την ανησυχία των νέων που ξεκινούν σε ένα τέτοιο κόσμο που τους παραδίδουμε εμείς, οι γεροντότεροι, οι σοφότεροι... λέει λοιπόν το παιδί αυτό...
«Καμία προσευχή για το Παρίσι. Οι προσευχές και οι θρησκείες παράγουν μόνο μίσος και νεκρούς. Συμπαράσταση στους κατοίκους του Παρισιού και στον κάθε ένα πρόσφυγα, θύματα όλου του ίδιου θύτη..»
H προσευχή  γίνεται προς κάποιον θεό πάντα, αλλά φαίνεται πιά ότι και οι όποιοι θεοί, βαρέθηκαν την άπειρη ανοησία και ματαιοδοξία των ανθρώπων, την βουλιμία, τη λύσσα για χρήμα, δόξα, κατάκτηση  και  έστρεψαν τα νώτα τους.  Από την άλλη  ο καθένας από αυτούς του θεούς, διεκδικεί το μερίδιο του και τις ζώνες εξουσίας του πάνω στον πλανήτη για την επικράτηση των δικών του όρων του παιχνιδιού.  Ο θεός των Χριστιανών και ο θεός των Μουσουλμάνων;.  Ειναι  ο  ίδιος  θεός στις διάφορες παραλλαγές του. Αγάπη και ειρήνη διδάσκει. Εδώ και 2000 χρόνια για τους χριστιανούς, λιγότερα για τους μουσουλμάνους.  Ποτάμια και θάλασσες αίματος χύθηκαν στο διάβα της ιστορίας για την δική του αγάπη.
Και έρχονται στη συνέχεια οι συγκλίνουσες για τον ένα θεό και αποκλίνουσες για τον άλλο συμπεριφορές, πάντα στο βωμό του χρήματος, της εξυπηρέτησης του παγκόσμιου συγκεντρωμένου  πλούτου,  στα χέρια εκείνων που εξουσιάζουν ανθρώπους και θεούς. Προχθές εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι και πριν δύο βδομάδες άλλοι 244 νεκροί, θύματα του κτυπήματος στο Ρώσικο επιβατικό αεροπλάνο πάνω από την έρημο του Σινά, εκατόμβες νεκρών στη Συρία, στο Ιράκ, στη Νιγηρία, στη Λιβύη και αλλού με την υπογραφή της ISIS και των τζιχαντιστών της και πάντα όλα αυτά τουλάχιστον ως πρόφαση στο όνομα του θεού.
Για όλα όμως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο μας. Κλαίμε και σπαράζουμε και χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα και κυρίως οι κυβερνώντες... Μια διαφορά όμως.... προχθές ήταν Γάλλοι υπήκοοι, Γάλλοι πολίτες τα θύματα, δεν ήταν Ρώσοι επιβάτες  ενός  αεροπλάνου,  ή  φτωχοί Σύριοι χριστιανοί και μή, δεν ήταν Γιαζίντι χριστιανοί, δεν ήταν φτωχοί μουσουλμάνοι, δεν ήταν οι κάτοικοι στο μακελειό της Βηρυττού, που διεκδίκησαν κάτι για την βελτίωση της ζωής τους.  Ηταν Γάλλοι..  και ήταν αθώοι... όλοι οι άλλοι ήταν ένοχοι για τον δυτικό κόσμο και τα συμφέροντα του στην Μέση Ανατολή.  Ηταν ένοχοι υπήκοοι εκείνου του κακού τέρατος του Πούτιν, και του προέδρου του Λιβάνου, του προέδρου της φτωχής Νιγηρίας,  ήταν φτωχοί Ιρακινοί και Σύριοι,  δεν  ήταν υπήκοοι των άλλων αγίων ανθρώπων του προέδρου Ομπάμα, του προέδρου Ολάντ, της καγκελαρίου Μέρκελ, του πρωθυπουργού Ραχόϊ, ή του καλοκάγαθου βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ή του εμίρη του Κατάρ και  του  Ντουμπάϊ ή του καθηγιασμένου προέδρου Ερντογάν. Ηταν Γάλλοι και δυτικοί και πετρελαιάδες που εκκόλαψαν και εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού και τα θεριεύουν το φίδι και το βάπτισαν ISIS και το αγαπούν και το αγάπησαν και το έβαλαν να πολεμάει τους κακούς του κόσμου για να φέρουν την αραβική άνοιξη και το καλό που έλειπε από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που μολύνουν το περιβάλλον με το βρωμοπετρέλαιο και το φυσικό τους αέριο.  Ετσι όλοι αυτοί οι παραπάνω άγιοι άνθρωποι, έδιωξαν τους κακούς με την μακρόχρονη περίφημη αραβική άνοιξη του σκοταδισμού και του Μεσαίωνα και θέλουν αυτοί να διαχειρίζονται τον πλούτο της γής, που είναι και οικολόγοι και ξέρουν να το κάνουν και καλά.
Για μένα όπου υπάρχουν τέρατα είτε στον δυτικό κόσμο, είτε στον ανατολικό κόσμο, στον βόρειο ή στον νότιο,  είναι τέρατα και κάτω από τη μάσκα που φοράνε έχουν το ίδιο ακριβώς αποκρουστικό πρόσωπο. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ πρέπει να βρούμε και αυτό είναι το ζητούμενο.
Στην ζωή μου έμαθα οτι οι αθώοι πολίτες θύματα είναι πάντα αθώοι πάντα ανεξαρτήτως εθνικότητας... Ισως είμαι απλά χαζός ή ρομαντικός ή και εγώ φοβισμένος.  Φοβάμαι ναί, φοβάμαι για κείνο που ξέρω ότι έρχεται, το κακό που έρχεται και θα κτυπήσει ΟΛΟΝ τον πλανήτη  και  μην  εφησυχάζουμε γιατί η Αυστραλία είναι μακρυά... δεν είναι καθόλου, είναι μέσα στο βεληνεκές οποιουδήποτε πυραύλου θα ήθελε να εκτοξεύσει ο οποιοσδήποτε τρελλός και παρανοϊκός.  Το ζήτημα είναι ότι ο σκοπός επιτυγχάνεται, δηλαδή η διασπορά τρόμου και φόβου παντού.
Τρομοκρατία των τρομοκρατών και τρομοκρατία των τρομοκρατούμενων.
Θύτες  που παριστάνουν τα θύματα, θυματοποιώντας λαούς, θύματα οι ίδιοι της αλαζονείας τους  και των σκοτεινών σκοπών που εξυπηρετούν.
            Αφθονία  εργαλείων  και  στόχος  ο εγκλεισμός του ελεύθερου ανθρώπου, του ανθρώπου γενικά στο κελλί της ματαιοδοξίας του, αιχμάλωτος στο ίδιο του το σπίτι και υπό διαρκή παρακολούθηση, ρομποτάκι που εκτελεί  διαταγές του όποιου μεγάλου αφεντικού του ανθρώπου ή θεού. Μεσαίωνας, dark ages αλλά τελικά ο άνθρωπος είναι γεννημένος να παλεύει, να αγωνίζεται να επανασταστεί.
Το μίγμα από το ανακάτεμα ανθρώπων και φυλών, της ταυτότητας του κάθε μοναδικού ανθρώπου,  της ιδιαιτερότητας  της κάθε ανθρώπινης φυλής, που όμορφα και ισορροπημένα φτιάχτηκε για κάποιο σκοπό, δε θα τους κάτσει καλά, με την επίφαση της πολυπολιτισμικότητας.
Το φίδι πάντα θα σέρνεται στη γή και οι Παριζιάνοι πάλι θα χαίρονται τη πιό όμορφη πόλη του κόσμου, την πόλη τους  και  όλοι εμείς τις δικές μας.  Θα σπάσουμε το απόστημα και το πύον θα κυλήσει  παρασύροντας τους όλους αυτούς στον Τάρταρο.

Ζούμε στην  εποχή του Υδροχόου και  το  ποτάμι  πάντα κυλάει πρός την απέραντη γαλανή θάλασσα...

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο και ουδεμία σχέση ιδιοκτησίας ή άλλη έχουν με τον συντάκτη ή με το μπλόγκ. Το άρθρο θα δημοσιευτεί  στον ΚΟΣΜΟ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2015, εδώ στο Σύδνεϋ.

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...