Thursday, November 26, 2015

«Βρυκόλακες, προφήτες .... και πλούτος»

Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
ΣΥΝΔΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
email: athanasiadis.g@hotmail.com

Tel: 0421969172













«Βρυκόλακες, προφήτες .... και πλούτος»



Μελετώντας όλα τα Ελληνικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης
αυτό τον καιρό και ειδικότερα μετά το πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας,  ξυπνούν και επανέρχονται στο προσκήνιο μνήμες.  Μνήμες πολλές, που οι περισσότερες έχουν καταντήσει  βρυκόλακες και κάθε φορά που βρίσκουν ευκαιρία  αρχίζουν να πίνουν σιγά σιγά το αίμα και το μυαλό του όποιου εγκεφάλου έχει απομείνει, στον μέσο Ελληνα πολίτη της εποχής των μνημονίων και της φτώχειας.  Διαβάζουμε άλλη μια φορά τις μεγαλοϊδεατίστικες θεωρίες και απόψεις, την πολιτική "στρεψοδικία" των μνημονιακών κυβερνήσεων  και  όλη αυτή  την ατέρμονη αηδία... Τα φαντάσματα του παρελθόντος γίνονται ζόμπι να μας καταπιούν πάλι!
Παντού στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης μέσω του Ιντερνετ, αναρτώνται φωτογραφίες  με  Αγιά  Σοφίες της Πόλης,  το  «ξανθό γένος»  των  Ρώς  ξαναζωντάνεψε  και θα κάνει περιπάτους στο Βόσπορο και το Αιγαίο και βέβαια οι κάθε λογής «μαρμαρωμένοι» βασιλιάδες θα αναστηθούν και θα ψάλλουν ευχαριστήριους ύμνους προς τον Υψιστον, στο ιερό της Αγίας Σοφίας. Η ίδια μέθοδος αποβλάκωσης του Ελληνικού πληθυσμού, που του κόστισε ποτάμια αίματος και μικρασιατικές καταστροφές και αποτυχημένες εθνοφόρες εκστρατείες.  Πάντα σε περιόδους πτωχεύσεων η Ελλάδα, προκειμένου  να  αντιμετωπίσει το εσωτερικό οξυμένο της πρόβλημα, που εδημιουργείτο από την οικονομική της κατάρρευση και την επιβολή κάθε φορά μνημονίων από τους βρυκόλακες  συμμάχους  της, κατέφευγε στα ματζούνια.  Οι μεγαλοϊδεατισμοί γεννήθηκαν και θέριεψαν μετά τον πρώτο εμφύλιο από την ίδρυση του νεοσύστατου Ελληνικού θνησογενούς κράτους το 1821. Τα πρώτα δάνεια και ο μακρόχρονος εμφύλιος μεταξύ των φτωχών αγωνιστών και ηρώων του ’21 και των δοσίλογων και εγκάθετων κυβερνητών έστειλαν στη φυλακή τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους ήρωες και ξεκίνησαν μια πορεία καταστροφική  για  τον Ελληνισμό, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων με κατάληξη την Μικρασιατική καταστροφή.
Στις μέρες μας προφήτες ξεφυτρώνουν παντού και ο Αθως έγινε φυτώριο τους, το οποίο εκμεταλλεύονται οι στρεψοδικούντες πολιτικοί ηγέτες της παραπαίουσας χώρας. Ονειρεύονται διάλυση της εξ ανατολών γείτονος της Ελλάδας, για τη χάρη και τη δόξα του Θεού, αποσιωπώντας και αποκρύπτοντας την πραγματική αλήθεια πίσω από όλο αυτό σενάριο.  Ο Θεός σίγουρα δε θέλει ποτάμια αίματος να χύνονται για να δοξαστεί στους τοίχους της οποιασδήποτε εκκλησίας.  Ο Θεός θέλει να δοξάζεται με ευχαριστήριους ύμνους και τραγούδια από τις καρδιές αγνών ανθρώπων μέσα από την διαδικασία της πνευματικότητας της ζωής και των έντονων και βαθιά ανθρώπινων συναισθημάτων  με κυρίαρχο εκείνο της αγάπης και της αλληλεγγύης. Τα πονηρά και αιμοβόρα σχέδια των ανθρώπων μακράν απέχουν από την διδαχή του Ιησού Χριστού και τα κηρύγματα του Ευαγγελίου. Οι όποιες υποσχέσεις και στηρίξεις των Αμερικανών για την ίδρυση Κουρδικού κράτους  σε βάρος εδαφών του Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας,  με αποτέλεσμα την διάσπαση της Τουρκίας, αποτελούν  γεωπολιτικά  σχέδια παλιά και ουδεμία σχέση έχουν με προφητείες και παρόμοιες δοξασίες.
Οι όποιες βλέψεις που εμφανίζονται ότι υπάρχουν από την ηγεσία της Ρωσίας πολιτική  ή θρησκευτική, πηγάζουν  από  την  ίδια θέληση της χώρας αυτής και των κατοίκων της για την επιβολή της εξουσίας τους σε επίπεδο πολιτικό και οικονομικό, την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στον χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σαν αντίβαρο της παρουσίας της Δύσης στον χώρο αυτό. Η Δύση με ηγέτιδα δύναμη τις Ηνωμένες  Πολιτείες  της Αμερικής και στηριζόμενη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, επί σειρά ετών, προσπαθεί με διαρκείς πολέμους και δια του συστήματος του «διαίρει και βασίλευε» να επιβάλλει τη δική της επιρροή και να απολαμβάνει και να δρέπει καρπούς της αιματοβαμμένης πολιτικής της. Ο έλεγχος των πλούτου της χωρών της Αραβικής χερσονήσου,  της  Βόρειας  Αφρικής  και της Μέσης Ανατολής μέχρι το Ιράν και επέκεινα είναι αποτέλεσμα ληστρικών επιδρομών με πρόφαση τον εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών των περιοχών και την μετέπειτα εγκατάσταση κυβερνήσεων ανδρείκελων υποταγμένων και εξυπηρετούντων τα οικονομικά συμφέροντα της Δύσης.
Ο έλεγχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από την αναμόχλευση παθών και μίσους μεταξύ  των κάθε φορά αντιπαλευόντων ομάδων και στο γεωπολιτικό παιχνίδιο αυτό, μπαίνει ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος και η Ρωσία πλέον, απρόθυμη  να  αποχωριστεί  τη μοναδική της βάση στη περιοχή που είναι η Συρία. Πολλώ δε μάλλον τώρα που υφίσταται και αυτή πλήγμα οικονομικό με τη διεθνή πτώση της τιμής του πετρελαίου, στις εξαγωγές της.  Ολες οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες πλήττονται από την λαθρεμπορία φτηνού κλεμμένου πετρελαίου από τους ISIS  δια της συμμάχους τους Τουρκίας.  Περαιτέρω  όλα αυτά, στο μυαλό  σκεπτομένων  ανθρώπων  εμφανίζονται  άλλοτε σαν προφητείες ή άλλοτε σαν πολιτικές αναλύσεις και προβλέψεις, εκφραζόμενα κάθε φορά από το μετερίζι «εφ ώ έκαστος ετάχθη». Συνεπώς από τις θρησκευτικές ομάδες ώς προφητείες, από τους πολιτικούς, ιστορικούς και ερευνητές ως προβλέψεις και αναλύσεις.
Ο κίνδυνος  είναι  υψηλός  για  τους  Ελληνες όταν αποστασιοποιούνται απο την πηγή των προβλημάτων τους, που είναι η παραπαίουσα και θνήσκουσα οικονομική κατάσταση, η ανεργία, η παντελής έλλειψη κοινωνικών παροχών και εργασιακών δικαιωμάτων  και η γενικότερη απαίτηση για επανεκκίνηση της ζωής. Αντ αυτών, φλερτάρουν  με  μύθους  και μεγαλοϊδεατισμούς που κινδυνεύουν να τους οδηγήσουν σε νέες καταστροφές και απώλειες αρχέγονων πατρίων εδαφών.

Οταν ο μύθος (ιστορία) παύει να διδάσκει τότε η παραμυθία ανασταίνει βρυκόλακες που ζητούν αίμα και  οι Ελληνες θα είναι καταδικασμένοι και πάλι να θρηνούν νέες απώλειες. Η ορθή σκέψη  και  λογική οδηγεί στην σε βάθος έρευνα της κατάστασης και σωστή διαχείριση  και  αντιμετώπιση  της  παρούσας  κρίσης  με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών  για  μια σωστή και ανθρώπινη ζωή  και  επανεξέταση και αποβολή των ιδεολογικών φαντασμάτων του παρελθόντος. Και όσοι βασίζονται σε προφητείες και ανάσταση βρυκολάκων και ονειρεύονται πλούτο πάνω στην άμμο, ας προσέλθουν εκείνοι μόνοι να τα υπερασπιστούν  όλα αυτά. Οι υπόλοιποι δεν τους χρωστάνε απολύτως τίποτα.
Πρέπει  κάποτε επιτέλους να γίνει κατανοητό, ότι πίσω από την πρόφαση κρύβεται η αλήθεια και πίσω από τον φανατισμό κρύβεται το οικονομικό συμφέρον. Πίσω από τους φαινομενικά «θρησκευτικούς» πολέμους κρύβονται τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Τα κοράκια του πολέμου και του πλούτου είναι τα ίδια, είτε ανατολικά , είτε δυτικά  ή όπου και αν βρίσκονται.
H φωτογραφία είναι απο το Ιντερνετ κυκλοφορεί ελεύθερα και το άρθρο θα κυκλοφορήσει στον ΚΟΣΜΟ στο φύλλο της Τετάρτης 2/12.


0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...