Monday, October 26, 2015

Περί του εφαρμοστέου δικαίου της Αυστραλίας - Γνωμοδοτήσεις


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος 
377-383 Sussex St
SYDNEY NSW 2000 AUSTRALIA

email: athanasiadis.g@hotmail.com

Tel: 0061 2 92613144  Mob: +61 421 969 172




Περί του εφαρμοστέου δικαίου της Αυστραλίας - Γνωμοδοτήσεις
(Προς τους Συναδέλφους Δικηγόρους στην Ελλάδα)

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, προκειμένου
να έχει ισχύ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου της αλλοδαπής, πρέπει να επικυρωθεί από απόφαση  των ελληνικών δικαστηρίων. Αυτό συναντάται με περισσότερη συχνότητα  στην αναγνώριση και επικύρωση αποφάσεων από τα Ελληνικά δικαστήρια που έχουν σχέση με το οικογενειακό δίκαιο και κυρίως αποφάσεις διαζυγίων.  Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, ο δικαστής στην Ελλάδα, ζητά γνωμοδότηση από τους συναδέλφους δικηγόρους από το Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου, για το τι ισχύει στην Αυστραλία, σε σχέση με το δικονομικό καθεστώς καθώς επίσης και εκ της αλλοδαπής αποφάσεως να αποφανθεί το Ινστιτούτο αν εφαρμόστηκαν οι σχετικές διατάξεις στην Αυστραλία.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει να σας αποστείλει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας του Αυστραλιανού δικαστηρίου, (Federal Circuit Court of Australia)  για κάθε υπόθεση που άπτεται της ομοσπονδιακής νομοθεσίας της Αυστραλίας ανεξάρτητα από την πολιτεία που ευρίσκεται το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση.  
Παράλληλα , συντάσσεται από το γραφείο μας, με την υπογραφή της Αυστραλής δικηγόρου Κας Αθηνάς Τουρίκη,  πλήρης γνωμοδότηση, απευθυνόμενη πρός τον Πρόεδρο του Ελληνικού Δικαστηρίου, επικυρωμένη από συμβολαιογράφο (Maria Pierou Sinanis - Notary Public) για την γνησιότητα της υπογραφής της και με σφραγίδα της συνθήκης της Χάγης (apostille)  στην Αγγλική γλώσσα και εν συνεχεία αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο Δικηγόρο και για μετάφραση εκεί ή διαφορετικά επίσης, το κείμενο μπορεί να αποσταλεί απευθείας στην Ελληνική γλώσσα, με κάποια πρόσθετη μικρή επιβάρυνση.  Η γνωμοδότηση, αφορά όλα τα έγγραφα και την διαδικασία που ακολούθησε το Δικαστήριο της Αυστραλίας τα οποία επισυνάπτονται ως σχετικά.  Ηδη έχουμε τις πρώτες αποφάσεις των Ελληνικών Πρωτοδικείων, που αφορουν αυτές τις υποθέσεις, όπου στο σκεπτικό τους αναφέρεται ότι στηρίχθηκαν στην γνωμοδότηση του γραφείου μας.
Το οικονομικό κόστος είναι σαφώς μικρότερο εκείνου του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου της Ελλάδας και παράλληλα λαμβάνουν οι συνάδελφοι δικηγόροι στην Ελλάδα και πλήρη την δικογραφία του Αυστραλιανού Δικαστηρίου.  
EMAIL:  athanasiadis.g@hotmail.com   Tel:  0061 2 92613144





0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...