Sunday, May 24, 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος – Συγγραφέας

SYDNEY AUSTRALIA


Tel: 92613144 – 0421969172



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



Φίλοι αναγνώστες, όπως σας είχαμε προαναγγείλει σε προγενέστερο φύλλο της εφημερίδας μας προχθές την Κυριακή 24 Μαϊου 2015 και ώρα 11.00 πμ, ο Σύλλογος Αθηναίων ΝΝΟ και Σύδνεϋ, πραγματοποίησε την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του, η οποία είχε και τον χαρακτήρα της εκλογοαπολογιστικής . Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου, είχε νόμιμη απαρτία και το απελθόν διοικητικό συμβούλιο, παρουσίασε τα πεπραγμένα και το έργο της περασμένης τριετίας , γενικό απολογισμό και αποτελέσματα οικονομικής χρήσης του Συλλόγου για το διάστημα της διαχείρισης απο το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του. Μίλησαν ο Πρόεδρος του απελθόντος ΔΣ Κος Καρποδίνης , η γραμματέας του Συλλόγου Κα Καίτη Βάλλη και μέλη του παλαιού ΔΣ. Τα πεπραγμένα ψηφίστηκαν παμψηφεί απο τα μέλη και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά την ψήφιση τροπολογιών σε σημαντικά άρθρα του καταστατικού του.

Εκείνο το οποίο έχει σημασία σχετικά με την αναγνωρισιμότητα του Συλλόγου, είναι η αλλαγή του ονόματος του και πλέον ο Σύλλογος, ως μοναδικός σύλλογος Αθηναίων και φίλων της Αθήνας στην αυστραλιανή επικράτεια, θα ονομάζεται πλέον ο Σύλλογος Αθηναίων Αυστραλίας.

Επιπλέον θα μπορούν να εγγράφονται ως μέλη του, πλήν των γεννηθέντων στην ιερή πόλη της Αθήνας μας επίσης όσοι έχουν ζήσει στην Αθήνα και εκείνοι που υιοθετούν τους σκοπούς του Συλλόγου και αναγνωρίζουν την Αθήνα μέσα απο την ιστορία της στο διάβα των αιώνων και των χιλιετηρίδων και ώς παγκόσμια πρωτεύουσα πολιτισμού. Ανθρωποι οι οποίοι εμπνέονται απο τα ιδανικά και τις αξίες της εκ της παρθένου Θεάς, θεοσκέπαστης πόλεως, προστάτιδος και πολιούχου. Το σύμβολο της ειρήνης, η ελαία, σύμβολο πολιτισμού και δικαιοσύνης είναι το δώρο της μεγάλης Θεάς στην πόλη η οποία φέρει και το όνομα της.

Απο τις αρχαιρεσίες το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε, ήλθε να φέρει αέρα ανανέωσης τόσο απο τα νέα πρόσωπα που υπεισέρχονται στη διοίκηση του Συλλόγου όσο και απο την διάθεση αλλαγής απο τα πρόσωπα που για πολλά χρόνια προσφέρουν στο Σύλλογο.

Τα εκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε μετά τη λήξη της γενικής συνέλευσης στην παρθενική του συνεδρίαση, ανακήρυξε το προεδρείο καθώς και τις αρμοδιότητες των μελών. Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι παρακάτω:

1) Καίτη Βαλλή , ως πρόεδρος του Συλλόγου

2) Χριστίνα Σταυροπούλου, ως αντιπρόεδρος

3) Γιώργος Αθανασιάδης, ως γενικός γραμματέας

4) Δημήτρης Κουτρουμάνης, ως ταμίας

5) Παναγιώτης Τσιντήλας, ως βοηθός – αναπληρωτής ταμίας

6) Χρήστος Παξινός, ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων

7) Πάμελα Αποστόλου, ως μέλος

8) Λούλα Γεωργιάδου, ως μέλος

9) Αλεξάνδρα Λεπούρη, ως μέλος



Μετά τη λήξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης , τα μέλη καταχειροκρότησαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στην αίθουσα της Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ, στο Stanmore και παραχωρήθηκε ελαφρύ γεύμα και καφές στους παρευρισκομένους. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στο νέο ΔΣ για τη συνέχιση και βελτίωση του σημαντικού έργου που ανέλαβαν υπό τη προστασία της γλαυκώπιδος πολιούχου.
To άρθρο θα δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ στις 26/5



0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...