Monday, February 22, 2016

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς... o δολοφόνος του Παύλου Φύσσα!

Γράφει και επιμελείται ο
Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος
SYDNEY AUSTRALIA
    Email: athanasiadis.g@hotmail.com          
Tel: 0421 969 172




Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς... o δολοφόνος του Παύλου Φύσσα!


Ο Ελληνικός Ποινικός Κώδικας θεωρείται από τους καλύτερους και αυστηρότερους
του κόσμου. Είναι λεπτομερέστατος και επιβάλλει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές, εν πολλοίς δε  έχει κατηγορηθεί γι αυτό κυρίως για το ότι είναι περισσότερο κατασταλτικού παρά σωφρονιστικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αντιμετώπισης εγκληματιών όπου ο σωφρονισμός παίζει πιό σημαντικό ρόλο από την καταστολή.
Στα πλαίσια του Ελληνικού ποινικού συστήματος, η προφυλάκιση οιουδήποτε για οποιοδήποτε κακούργημα, δεν δύναται να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των δέκα οκτώ μηνών από την διάταξη κρατήσεως του, από τον τακτικό ανακριτή (δικαστή). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα αυτό του ενάμιση έτους, και θα πρέπει να έχει οδηγηθεί ο κρατούμενος στο δικαστήριο και θα πρέπει να έχει τελειώσει και η δίκη του, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό και εφόσον κριθεί ένοχος να  συνεχίση η κράτηση του, είτε ως φυλάκιση, είτε ως κάθειρξη, ανάλογα την βαρύτητα της πράξεως του και την ποινή που θα του επιβληθεί από το ποινικό δικαστήριο. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συμπληρώνει στις 18 Μαρτίου 30 μήνες στην φυλακή καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να "μετρούν" μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος. 
Στις 18 Μαρτίου 2016, συμπληρώνεται το διάστημα της δεκαοκτάμηνης κράτησης του Γεωργίου Ρουπακιά, γνωστού μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του τραγουδοποιού Πέτρου Φύσσα. Η μεγάλη δίκη αυτή είναι σε εξέλιξη και προβλέπεται ότι θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη. Οπότε το Συμβούλιο Εφετών έπρεπε να αποφανθεί το τί θα γίνει επέκεινα. Κάποιοι εσκεμμένα και εκ του πονηρού, έσπευσαν να κατηγορήσουν το σώμα το Δικηγόρων για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ότι δηλαδή φταίει η μακρόχρονη απεργία (αποχή από τα καθήκοντα τους) παραβλέποντας τον όγκο της δίκης και τον χρόνο που χρειάζεται μια δίκη σαν κι αυτή να περαιωθεί.  Ετσι το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε ότι «σε κατ' οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση θα τεθεί από τις 18 Μαρτίου ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών ενόψει της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του». Και στην περίπτωση αυτή και αν ακόμη «έφταιγαν» οι Δικηγόροι και η αποχή τους, ας αναλογισθεί η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας αποσύρει τα νομοσχέδια εκείνα που είναι η αιτία της αποχής. Αλλά σας διαβεβαιώ, σαν Δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ ότι στις περιπτώσεις αυτές ο Σύλλογος μας, ΠΑΝΤΑ δίνει άδειες για να μπορούν να παρίστανται οι Δικηγόροι στις δίκες αυτές.

Πρός τους συμπαροίκους της Κοινότητας μας Αυστραλίας

Δικηγορικό Γραφείο
ATHENA TOURIKI - SOLICITORS
GEORGE ATHANASIADIS - CHRISTOPHER PAYNE TOURIKIS (Solicitors)
377-383 Sussex St. SYDNEY NSW 2000, Tel: (02) 92623144 – 0421 969 172


Αναλαμβάνουμε τις υποθέσεις σας στην Αυστραλία που αφορούν θέματα οικογενειακού δικαίου, αγοραπωλησίες, μισθώσεις ακινήτων, κληρονομιές, διαθήκες και όποια υπόθεση σας σχετίζεται με το Δίκαιο της Αυστραλίας.
Aναλαμβάνουμε  όλες σας τις υποθέσεις στην Ελλάδα, φορολογικά, κληρονομικά, αγοραπωλησίες, μισθώσεις ακινήτων, συνταξιοδοτικά, αποδοχές, γονικές παροχές, εγγραφές σας σε δήμους οικογενειακώς κλπ. και οποιαδήποτε υπόθεση σχετίζεται με το Ελληνικό Δίκαιο. Επίσης υποθέσεις που αφορούν τη σχέση μεταξύ του νομικού καθεστώτος της Ελλάδας και της Αυστραλίας.
Για το θέμα αυτό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, την οποία σας παραθέτουμε:


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αθήνα, 22/2/2016

Για την επικείμενη αποφυλάκιση κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταλογιστεί ούτε η ελάχιστη μομφή κατά του δικηγορικού σώματος, με αφορμή την απολύτως δικαιολογημένη αποχή των μελών του από την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. 
Όσοι τα αντίθετα ισχυρίζονται ή υποστηρίζουν προσποιούνται ότι αγνοούν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα βεβαιώνει ανεπιφύλακτα ότι η αποφυλάκιση ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη και χωρίς την μεσολάβηση της αποχής των δικηγόρων. 
Την αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια πιστοποιούν οι αριθμοί που δεν αφήνουν περιθώριο αντίρρησης.  Στη συγκεκριμένη δίκη παρίστανται περί τους 100 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.  Οι κατηγορούμενοι είναι 37 και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου 130, από τους οποίους μέχρι την έναρξη της αποχής είχαν εξεταστεί μόλις 21, χωρίς να υπολογίζονται οι προταθέντες μάρτυρες υπεράσπισης, που είναι περίπου 150, η ανάγνωση τεράστιου αριθμού εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνεται η προβολή υλικών φορέων ήχου και εικόνας (cd), οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι αγορεύσεις εισαγγελέων και συνηγόρων.  Η συνδρομή των αντικειμενικών αυτών λόγων σε συνδυασμό με την έλλειψη αιθουσών και την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλών, πολυπρόσωπων και πολύπλοκων αποδεικτικώς δικών έχει αντικειμενικώς αναγνωριστεί από όλους, ως λόγος επιβράδυνσης της διεξαγωγής τους. Τούτο έχει συνομολογηθεί, με δημόσια δήλωση, από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Οι δικηγορικοί σύλλογοι, απολύτως συνεπείς στην αντίληψη ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός στην απονομή της Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν τα μέλη τους πλήττονται ανελέητα, δεν επιτρέπουν την υπονόμευσή τους.  Εν προκειμένω, χορηγούν άδειες για τη διεξαγωγή δικών, στις οποίες συντρέχει κίνδυνος παραγραφής ή συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι εφικτή η περάτωση της δίκης εντός των εν λόγω χρονικών ορίων.
 Όσοι λοιπόν αναζητούν άλλοθι στην αποχή των δικηγόρων για την επικείμενη αποφυλάκιση, δεν εξυπηρετούν την αλήθεια, αλλά επικοινωνιακές σκοπιμότητες.


Οι φωτογραφίες είναι ειλημμένες από το διαδίκτυο και δεν αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου.


0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...