Thursday, February 4, 2016

Η απεργία, της απεργίας... ώ Απεργία!!!



Γράφει ο
Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Θεατρικός Συγγραφέας
SYDNEY AUSTRALIA
email: athanasiadis.g@hotmail.com
Tel :0421969172

Η απεργία, της απεργίας... ώ Απεργία!!!




Είναι ένα θέμα και μια απορία, που όλο και περισσότερο τελευταία
εκστομίζεται από τα χείλη κάθε πιστεύω μέσου σκεπτόμενου ανθρώπου. Η κυβέρνηση των συριζανέλ, και ακολουθώντας την γνωστή πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, καθημερινά εφαρμόζει το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Αυτή ήταν η πολιτική τακτική των Ρωμαίων στην αρχαιότητα, ως γνωστόν, όπου εκμεταλλεύονταν τα πιθανά ή παλαιά πάθη που υπήρχαν μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων της αυτοκρατορίας τους, καθώς και ενίσχυαν τις διαμάχες μεταξύ των διαφόρων επίσης κοινωνικών ομάδων και τους οδηγούσαν σε συρράξεις, οπότε τους εξαντλούσαν και ήταν εύκολη η πολιτική και στρατιωτική επικράτηση τους πάνω σε διαλυμένους ιστούς.

Επειδή όλο αυτό αποτελεί μια γριφολογία και δεν είναι σκοπός μου, να σας οδηγήσω σε ατραπούς επιλύσεως γρίφων ας ρίξουμε μια ματιά αυτή τη στιγμή τι γίνεται στην μακρυνή μας πατρίδα.
Η κυβέρνηση σε απόγνωση κατηγορεί τους αγρότες ότι συμπορεύονται με ακροδεξιά στοιχεία ενώ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που επέτρεψε να μετατραπεί η Δίκη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε θέατρο της τρομοκράτησης των συγγενών του θύματος και μάλιστα με τον χρόνο να μετράει υπέρ του Ρουπακιά. Τι σημαίνει αυτό; Οι αγρότες στήνουν μπλόκα στους δρόμους, παρακωλύοντας τις συγκοινωνίες. Επομένως θίγονται τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που ασχολούνται με τις μεταφορές. Αυτό το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά της φερέφωνα, ώστε να στρέψουν τη μήνι του κοινού κατά των αγροτών.


















Το ίδιο συμβαίνει και με τους απεργούς δικηγόρους,μηχανικούς,γιατρούς,δικαστικούς επιμελητές, συμβολαιογράφους, όπου στρέφουν τη κοινή γνώμη σε βάρος αυτών. Ομως, αυτά μπορούν και τα κάνουν, διότι έχουν να διαχειριστούν ένα λαό, που δε φημίζεται και για τη σταθερότητα και σοβαρότητα των απόψεων του. Επιτυγχάνουν έτσι οι κυβερνώντες τη λύση της συνέχειας του κοινωνικού ιστού. Δεν υπάρχει ομογένεια και ταύτιση απόψεων μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα διασπείρεται ένας αληθοφανής πλήν όμως όχι αληθής φόβος για εμφύλια σύρραξη, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αντίσταση του λαού κατά των απάνθρωπων μέτρων περαιτέρω λιτότητας, ξεπουλήματος της χώρας, της δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στους νέους κατακτητές της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα απεργεί και θα συνεχίσει να απεργεί και μάλιστα θα επεκταθεί κατά τα φαινόμενα η αντίδραση αυτή των κοινωνικών ομάδων. Η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση με μια ισχνή πλειοψηφία, ή οποία δε της εξασφαλίζει μακροημέρευση και άρχισαν πάλι να διαφαίνονται στον ορίζοντα, μετά τις δηλώσεις και του νέου αρχηγού της ΝΔ ότι θάταν καλύτερη η λύση της οικουμενικής κυβέρνησης. Αυτό φυσικά, διότι δεν θέλει και εκείνος στη δεδομένη φάση εκλογές στις οποίες αν έβγαινε νικητής θα έπρεπε να συνεχίσει τη «βρώμικη» δουλειά, που θα αφήσει μισή ο Σύριζα, αν χάσει την εξουσία. Επομένως η μετάθεση των ευθυνών στο σύνολο της βουλης θα απαλλάξει και κάποιων άμεσων τουλάχιστον ευθυνών του και το τωρινό αρχηγό της ΝΔ.

Τι συμβαίνει λοιπόν και υπάρχει τώρα πιό έντονη αυτή η αναστάτωση, με τις απεργίες, τις συνεχείς διαδηλώσεις και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, αγκαζέ με την αγροτιά στους δρόμους; Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανίκανοι υπουργοί του, τύπου Κατρούγκαλου και Αποστόλου που άναψαν το σπίρτο μέσα στον Ωκεανό της κηροζίνης. Απότι φαίνεται πλέον πλησιάζει η στιγμή που οι υπουγοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμούν να ξεμυτίσουν και οι λόγοι προφανείς.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, πλέον δεν είναι λύση η Οικουμενική κυβέρνηση. Αυτή θα πνιγεί στο αίμα. Πως είναι δυνατόν τα κόμματα της σημερινής Βουλής να προχωρήσουν στην δημιουργία Οικουμενικής η οποία θα στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ των γραφικών υπουργών και στελεχών αλλά και στους αποτυχημένους υπουργούς που προηγουμένως ανήκαν στα παραδοσιακά κόμματα εναλλαγής στην εξουσία των 40 τελευταίων ετών; Λύκοι με προσωπεία προβάτων; Μια κατάσταση, υφέρπουσαν και λανθάνουσας κοινωνικής έκρηξης. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, άρχισαν, απλά παρεμποδίζεται προσωρινά η εξέλιξη τους λόγω της αποχής των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών. Επίσης σώζονται περιουσίες, λόγω της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών από ομάδες πωλητών που καταλαμβάνουν τα δικαστήρια που πρόκειται να γίνουν οι πλειστηριασμοί κάθε βδομάδα.

Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει εφαρμόσει μέτρα καταστολής άγρια στις περιπτώσεις αυτές, διότι απλά δεν θέλει να χρεωθεί την κοινωνική έκρηξη και την ενδεχόμενη αιμοτυσία. Από την άλλη με την τακτική της αυτή, δεν εξυπηρετεί τα γούστα και τις διαταγές που έχει από τα δυτικά της αφεντικά και κυρίως από την Κα Μέρκελ και τον Κο Σόϊμπλε.

Ο λαός μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν αντιδρούσε, τώρα κατέβηκε πάλι στους δρόμους. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα υπάρχει στην Ελλάδα, γενική απεργία και δε θα λειτουργήσει τίποτα. Και πρέπει όλοι να είναι αλληλέγγυοι στη προσπάθεια για τη διάσωση της αξιοπρέπειας και της ζωής του λαού και να καταλάβουν εκείνοι που θα εκφράσουν οποιαδήποτε θέση κατά των απεργών, ότι πολύ απλά θάναι αύριο και εκείνοι άνεργοι κλπ/

Επομένως εν μέσω απεργιών μια Οικουμενική κυβέρνηση θα βυθίσει την χώρα στο πιο σκοτεινό και βαθύ χάος της ιστορίας της. Καλό θα είναι να την βγάλουν από το μυαλό τους όσοι τυχόν τη θεωρούν λύση.

Πάντως σε κάθε περίπτωση για πρώτη φορά διαφαίνεται ότι μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα είναι θέμα λίγου χρόνου...




0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...