Friday, August 14, 2015

Ψήφος εμπιστοσύνης... ευτράπελων συνέχεια!




Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης

Δικηγόρος - Θεατρικός συγγραφέας

ΣΥΔΝΕΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ






Ψήφος εμπιστοσύνης... και ευτράπελων συνέχεια!
(Αύγουστος 2015)




Το βρώμικο κόλπο του Τσίπρα, μετά τη ψήφιση του Μνημονίου,
στους ελεύθερα σκεπτόμενους και ενσυνείδητους βουλευτές του, είναι η εκβιαστική ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσει. Σκοπός του να τους παγιδεύσει και να έχει δικαιολογίες, για την αποτυχία του, ακολουθώντας την παλιά και δοκιμασμένη πολιτικά συνταγή, ότι δηλαδή τον πρόδωσαν, αποστάτησαν, αριστεροί έριξαν αριστερούς και άλλα τέτοια ευτράπελα. Λές και ειναι ο ίδιος το απαύγασμα της προόδου και της αριστεράς και δεν είναι και αυτός τίποτα άλλο παρά ένας νεοφιλελεύθερος και  υπηρέτης ξένων αφεντάδων. Ας αφήσει τα περί εκβιασμών, και πιστολιών στον κρόταφο για τους κουτούς που τον πιστεύουν. 
Σε κάθε περίπτωση και έτσι να είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός θα έπρεπε  a priori  να γνωρίζει όλα αυτά που επρόκειτο να του συμβούν μετά την εκλογή του στην διακυβέρνηση της χώρας. Και όταν κάποιος αναλαμβάνει να κυβερνήσει μια χώρα, αναλαμβάνει και όλους τους κινδύνους και τις ευθύνες της πράξεως του αυτής. Συνεπώς και αν ακόμη απειλήθηκε η ίδια του ζωή, θάπρεπε να βγεί έξω να το ανακοινώσει και αν ήταν να πεθάνει για τις αρχές του και τις "αριστερές" του αξίες τιμιώτερος θα ήταν ο θάνατος και θα ηρωποιούνταν επιπλέον. Τώρα πλέον, εκείνο που κατάφερε είναι όπως άλλωστε διαφαινόταν και εξαρχής και πρίν την εκλογή του, είναι να προσθέσει το όνομα του σ εκείνη τη λίστα των "νενέκων" και των "εφιαλτών" του Ελληνικού έθνους.
Πιθανόν βέβαια να βασίζεται και στο ότι η συγγραφή της ιστορίας, γράφεται από εκείνους που έχουν εντολή να την προσαρμόζουν κάθε φορά όπως συμφέρει το καθεστώς και το κατεστημένο. Ομως υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι, ίσως ρομαντικοί, ίσως οραματιστές ή ουτοπιστές που θα τολμήσουν και θα γράψουν τα πράγματα ώς έχουν.
Τώρα λοιπόν, ο ανεκδιήγητος, έχοντας γίνει περίγελως και των πλέον ακραίων μνημονιακών στοιχείων της σύγχρονης πολιτικής ζωής κατήντησε αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και χλευασμού, μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Και τώρα έρχεται στις 20 Αυγούστου 2015 η ψήφος εμπιστοσύνης στην Βουλή.
Αν λοιπόν, είναι έξυπνοι όσοι αντιτίθενται στα προδοτικά του σχέδια, πρέπει να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά να μη ψηφίσουν κατόπιν κανενα απο τα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλη εφόσον όλα θα είναι στο πνεύμα του μνημονίου...  τουλάχιστον να φανεί αν έχει μείνει αξιοπρέπεια... ή από την άλλη, όσοι αντιφρονούντες, ας διατηρήσουν τις βουλευτικές τους έδρες και ας δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό φορέα... τουλάχιστον να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του και τις εξαπάτησης ενός ολόκληρου λαού.


0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...