Monday, July 18, 2016

Ενα πραξικόπημα ... γιαλαντζί ντολμά!


Γράφει ο Γιώργος Αθανασιάδης
Δικηγόρος - Αρθρογράφος
Θεατρικός Συγγραφέας
SYDNEY AUSTRALIA
email: athanasiadis.g@hotmail.com


Ενα πραξικόπημα ... γιαλαντζί ντολμά!



"Ουρανόπεμπτο δώρο" φαίνεται να χαρακτήρισε ο Σουλτάνος τής Τουρκίας Ερντογάν, το "αποτυχημένο" πραξικόπημα ...!! (Την εισαγωγή του άρθρου δανείστηκα από ανάρτηση, φράσης μιας συναδέλφου Δικηγόρου, που δημοσίευσε στο facebook). Ο Τούρκος Σουλτάνος, σαν βαμπίρ ήρωας διαστροφικού ψυχικά κινηματογραφικού σκηνοθέτη, τρέφεται από τον τρόμο του λαού του και από το αίμα που έχει ξεχυλίσει τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην υπόλοιπη Τουρκία. Τις θηριωδίες των οπαδών του Σουλτάνου, διότι αυτά τα έκτροπα και ειδεχθή που βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τ΄ αυτιά μας τις τελευταίες μέρες, σίγουρα δε τα κάνουν δημοκρατικοί πολίτες. Οι γκρίζοι λύκοι της Τουρκίας, μαζί με όλα τα αποβράσματα της της ισλαμοφασιστικής ιδεολογίας που καιρό τώρα προσπαθεί να περάσει ο Ερντογάν στο λαό του, προέβησαν τούτες τις μέρες με πρόφαση το αποτυχημένο πραξικόπημα σε πράξεις που καταδεικνύουν τον πραγματικό χαρακτήρα της επιδιωκούμενης πολιτικής του Σουλτάνου και του ιδεολογικού του υπόβαθρου. Απλοί στρατιώτες καλούνται από μνηστήρες πραξικοπηματίες να προβούν σε ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας και διάλυσης της βουλής.

Στο σημείο αυτό, ένας οποιοσδήποτε απλός στρατιώτες ηλικίας 10-20 ετών, όπως αυτά τα παιδιά που είδαμε να αποκεφαλίζονται μετά τη λήξη του υποτιθέμενου πραξικοπήματος πόσα περιθώρια αντίδρασης έχει στην διαταγή που του δίνεται από τους ανωτέρω τους; Κανένα σχεδόν. Ολοι γνωρίζουμε και ειδικά οι άρρενες αναγνώστες που υπηρετήσαμε τη στρατιωτική μας θητεία, ότι από την στιγμή που εντάσσεται στο σώμα του στρατού, είναι ένα άβουλο, πειθήνιο και υπάκουο όν, χωρίς προσωπικότητα και προσωπική άποψη, ένα πλάσμα που πλέον δεν είναι κύριος του εαυτού του και γι αυτό άλλωστε ποτέ δεν αποκαλείται κάποιος στρατιώτης κύριος. Συνεπώς, ο ισχυρισμός πολλών στρατιωτών από εκείνους που παρεδόθησαν ή συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της δήθεν «υπεράσπισης της δημοκρατίας» - οπαδούς του Ερντογάν, ότι νόμιζαν ότι εκτελούσαν διαταγή στρατιωτικής άσκησης, είναι σφόδρα πιθανολογούμενος αληθής.

Από την άλλη μεριά, αυτή τη στιγμή στη Τουρκία του Ερντογάν, γίνεται μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης του μέχρι τώρα Κεμαλικού κοσμικού κράτους και της επιστροφής του σε ένα καθεστώς απολυταρχικό, της εποχής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το ίδιο το lifestyle του Τούρκου προέδρου, σε συνδυασμό και με την εκπεφρασμένη επιθυμία του, για αύξηση των αρμοδιοτήτων και εξουσιών του, οδηγούν τη σκέψη ακριβώς σε αυτό, ότι δηλαδή η Τουρκία πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα θεοκρατικό απολυταρχικό ισλαμικό κράτος, με ότι αυτό σημαίνει περαιτέρω για τις άλλες χώρες της περιοχής. Από την άλλη, οι ευνοχισμοί και αποκεφαλισμοι των ίδιων των παιδιών της Τουρκίας, καταδεικνύουν και τα διαχρονικά ένστικτα του έθνους αυτού ή τουλάχιστον μεγάλου μέρους αυτού, που στήριζαν πάντα την πολιτική, τη διαβίωση και την εδαφική του επέκταση, στον πόλεμο και τις πλέον ειδεχθείς πράξεις κατά της ζωής.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, δημιούργησε ένα παλάτι στα πρότυπα των παλαιών Σουλτάνων και γενικώς των δικτατόρων του κόσμου, όπως για παράδειγμα ο Σαντάμ Χουσεϊν και πολλοί άλλοι. Αυτό που αποκαλείται προεδρική κατοικία πολύ απλά πρέπει να είναι το στρατηγείο της οσωνούπω ερχόμενης και ενδυναμομένης καθημερινά απολυταρχικής του εξουσίας.

Οσον αφορά τις σύμμαχες ή μη χώρες αυτές στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων η κάθε μία και κυρίως οικονομικών, ανέχονται και δεν αντιδρούν σε όλα αυτά, εξ άλλου ποια θα ανιδράσει; Η Ευρωπαϊκή Ενωση; Μα αυτή πλέον έχει καταντήσει από μόνη της ένας αντιλαϊκός, απολυταρχικός μηχανισμός που στηρίζει δικτάτορες και νεοναζιστικά καθεστώτα όπως εκείνο της Ουκρανίας, για να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και για όσο διάστημα εξυπηρετούν τα επεκτατικά της συμφέροντα. Το ίδιο και η Αμερική και από την άλλη και η Ρωσία του Πούτιν, ο οποίος αρκέστηκε σε ένα συγγνώμη του Σουλτάνου Ερντογάν, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας του στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους δικούς τους στρατιωτικούς και γεωπολιτικούς λόγους, ανέχονται αν μη ενδυναμώνουν και υποστηρίζουν τον Σουλτάνο. 

Συμπερασματικά, λοιπόν μερικές απλες σκέψεις χρειάζονται για να διαπιστωθεί η αλλαγή του κοσμικού κράτους της Τουρκίας, σε ένα απολυταρχικό, φασιστικό θεοκρατικό κράτος μουλάδων και μπούργκας. Κάπως έτσι έγινε και με το Αφγανιστάν, και το Ιράν και τα άλλα αραβικά κράτη της μέσης Ανατολής και όλο αυτό το πράμα με την ενίσχυση πλέον και της ευλογίες της Δύσης, γέννησε το τέρας του Ισλαμικού κράτους. Και το ισλαμικό κράτος είναι το αγαπημένο αδέλφι του Ερντογάν, παρόλες της δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στη Τουρκία που έχουν σαν αποτέλεσμα την δια πυρός και σιδήρου ενίσχυση της θέσης του Σουλτάνου. Η ενίσχυση αυτή, δεν θεωρώ ότι θα βγεί σε καλό, για τους γείτονες λαούς και όχι μόνο για την Ελλάδα ή την Κύπρο, παραδοσιακούς στόχους (και το έχει αποδείξει κατ΄ επανάληψη η Τουρκία) αλλά και για τη Συρία και τούς Κούρδους και ποιός ξέρει ποιούς άλλους. Και ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος, τι κάνει για όλα αυτά;



Θεωρώ ότι θα κάνει ότιδήποτε του υποδεικνύουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά του συμφέροντα, εξ άλλου πλέον οι ανοχές του είναι τεράστιες για να μη πεί κανείς και επιτηδευμένες και στοχευμένες. Επομένως ο Σουλτάνος πλέον, από το να συμπιέζει τις αντιθέσεις, πήρε εξαγορά χρόνου παραμονής του στην εξουσία καθώς η Τουρκία είναι εδώ και καιρό (2013 εξέγερση στην πλατεία Ταξιμ) καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες ... Αναρωτιέμαι τι σχέση είχαν οι χιλιάδες δικαστές που διώχθηκαν μετά το πραξικόπημα και από πόσο καιρό πρίν ήταν έτοιμος ο κατάλογος των προγραφών αυτών. Προφάσεις εν αμαρτίαις; Σίγουρα ναί... στόχος η κατάλυση του κοσμικού κράτους και των τελευταίων απομειναριών δημοκρατίας. Και εμείς σήμερα θριαμβολογούμε για την επικράτηση της δημοκρατίας στη Τουρκία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι και ο Αδόλφος Χίτλερ με δημοκρατικές διαδικασίες και εκλογές ανήλθε στην εξουσία της Γερμανίας. Εμμένουμε όμως παράλληλα, όχι και στα στρατιωτικά πραξικοπήματα και κυρίως τα αυθεντικά, τα υποκινούμενα από τα γνωστά κέντρα. Γιατί τώρα πλέον έχουμε και τα γιαλαντζί ντολμά πραξικοπήματα...

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...