Tuesday, July 24, 2012

"Τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία από φοροφυγάδες"


 Το Σχόλιο της Ημέρας με τον Γιώργο Χατζηβασίλη

RADIO 2mm 24-07-2012

Φίλοι ακροατές, χθες αποκαλύφθηκε πως οι πλουτοκράτες έχουν κρύψει $21 τρις από τη φοροδιαφυγή και η είδηση έκανε τον γύρο τού κόσμου, αλλά η εκτίμηση είναι συντηρητική γιατί στην πραγματικότητα το ποσό είναι πιο κοντά στα $32 τρις, όσο η συνολική αξία των εθνικών οικονομιών ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Σιγά την είδηση, όμως, αφού ο κόσμος τόχει τούμπανο και οι πλουτοκράτες κρυφό καμάρι με την υποστήριξη των πολιτικών χαφιέδων. Το έχουμε πει πολλές φορές σ' αυτή την εκπομπή ότι η φοροδιαφυγή και η μείωση των φόρων που πληρώνουν οι πλουτοκράτες θα οδηγήσει αναπόφευκτα και την Αυστραλία σε ύφεση. Είναι αδιανόητο να πλήρώνουν στην Αυστραλία το ίδιο ποσοστό φόρου αν όχι και μεγαλύτερο, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπιχειρηματίες από τους μεγιστάνες τού πλούτου. Ομως, δεν είναι μόνο τα $32 τρις που μάς έχουν κλέψει γιατί χρήματα των φορολογουμένων είναι και αν προσθέσουμε αυτά που νόμιμα κερδίζουν με τη δραστική μείωση τού φόρου που πληρώνουν οι πλουτοκράτες, το ποσό μπορεί άνετα ν' αυξηθεί στα $60 τρις, ή 60 χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να το κάνω λιανά, αφού ένα τρις ισοδυναμεί με 1000 δις.
Και μετά ρωτούν οι αφελείς τί έγιναν τα λεφτά. Πέντε δέκα πλουτοκράτες, που λέει ο λόγος, τα παίρνουν με την βούλα των πουλημένων κορμιών που διαφεντεύουν την ανθρωπότητα και δισεκατομμύρια άνθρωποι ψοφοπεινούν. Εχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ αυτοί οι κροίσοι που δεν τηρούν κάν τους τύπους πια και δεν αρκούνται στην απάνθρωπη εκμετάλλευση των εγχρώμων λαών και αλλόθρησκων, αλλά έβαλαν στο στόχαστρό τους και τους λευκούς χριστιανούς. Τουλάχιστον, οι πλουτοκράτες δεν είναι ρατσιστές, αυτό το αφήνουν για τους απένταρους. Αυτοί δεν κάνουν διακρίσεις από πού θα τα πάρουν, ακόμη και από τα παιδιά τους άμα λάχει, γιατί η απληστία, ο εθισμός στο χρήμα είναι μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι δυνατόν ένας πατέρας ή μια μάνα να μη θέλουν να μοιραστούν την περιουσία τους με τα παιδιά τους; Ο φτωχός θα δώσει και το σπίτι του για να βοηθήσει το παιδί του και πολλές φορές μένει ο ίδιος στο δρόμο, ενώ ο πλουτοκράτης δεν το κάνει για να μην πληρώσει φόρο και το θεωρεί επιχειρηματική ευφυία.
Ομως, όταν αυτοί οι ληστές αφαιρούν 30 ή 60 τρις δολάρια από την παγκόσμια οικονομία δεν υποφέρουν τα παιδιά τους, αλλά εκατομμύρια παιδάκια που δεν θα συμπληρώσουν ούτε πέντε χρόνια ζωής, που δεν θα μάθουν ποτέ γράμματα και θα γίνουν βορά στο πάθος παιδεραστών και απάνθρωπων βιομηχάνων που τα χρησιμοποιούν για να παράγουν φτηνά προϊόντα.
Αν η ελίτ τής παγκόσμιας οικονομίας δεν είχε ληστέψει έστω τα $30 τρις, ο κόσμος σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικός. Θα είχαμε εξαλείψει τους λιμούς και τις επιδημίες, την ανυδρία, τον αναλφαβητισμό και την ανείπωτη φτώχεια. Με 30 χιλιάδες δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε τραπεζικές θυρίδες και δεν παράγουν τίποτε, η γη μας θα ήταν όπως τη θέλει ο Θεός ή η φύση ανάλογα με τα πιστεύω του καθενός μας, ένας παράδεισος.
Η παγκόσμια ύφεση σήμερα οφείλεται κυρίως στην φοροδιαφυγή και στη μείωση τού ποσοστού φόρων που πληρώνουν αν και όποτε θέλουν οι κροίσοι. Μιλούν οι ανόητοι για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα που οπωσδήποτε ήταν καταστροφική για την πατρίδα μας και δεν κοιτούν τί γίνεται στην Αμερική ή στην Ευρώπη. Αυτά τα 30 ή 60 τρις δεν βγήκαν από την Ελλάδα, ούτε από την Μπάγκλαντες ή το Σουδάν, από τα ταμεία των λεγόμενων ανεπτυγμένων χωρών εκλάπησαν και τις έφεραν στα πρόθυρα τής χρεοκοπίας. Μιλάμε για πραγματικές συμμορίες ληστών με φράκα και παπιγιόν που οδηγούν θωρακισμένες λιμουζίνες αντί για τανκ και άδειασαν τα εθνικά θησαυροφυλάκια για να συγκεντρώσουν τον παγκόσμιο πλούτο στις βαθιές τσέπες τους.
Αυτά φίλοι ακροατές είναι συμπεράσματα μεγάλης έρευνας τού Τζέιμς Χένρι, πρώην κορυφαίου οικονομολόγου τής εταιρείας οικονομικών συμβούλων Μακίνσι με εντολή τού Δικτύου για Φορολογική Δικαιοσύνη. Την φορολογική δικαιοσύνη που ζητούμε κι εμείς για την Αυστραλία. Για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο κ. Χένρυ χρησιμοποίησε δεδομένα από το γνωστό μας ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και εθνικές κυβερνήσεις, δηλαδή άψογες πηγές του οικονομικού συστήματος. Ο κ. Χένρι στις έρευνές του εξέτασε, όμως, μόνο τον πλούτο που βρίσκεται σε τραπεζικούς και επενδυτικούς λογαριασμούς και όχι άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ιδιοκτησίες, σκάφη πολυτελείας κλπ, γι' αυτό τα συμπεράσματά του είναι συντηρητικά και η ληστρική επιδρομή των πλουτοκρατών έχει αμύθητα λάφυρα.
Η έρευνα έγινε γιατί αυξάνονται οι ανησυχίες των πολιτών και κάποιων πολιτικών για την φοροδιαφυγή, επειδή το Δίκτυο για Φορολογική Δικαιοσύνη κάνει αγώνες εναντίον των χωρών που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι και μένουν στο απυρόβλητο παρά τις καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Αλλά και εθνικές οικονομίες όπως την Ελλάδα για παράδειγμα και 138 άλλες χώρες όπου οι φοροφυγάδες τους συγκέντρωσαν μεταξύ $7,3 τρις και $9.3 τρις μέχρι το 2010.
Ο κ. Χένρι λέει πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν δημιουργήσει μια τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία, αλλά τώρα τουλάχιστον που έγινε γνωστός ο κρυφός πλούτος τους ίσως κληθούν να βοηθήσουν στη λύση των επειγόντων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Σ' αυτό το σημείο, όμως, θα ρωτήσω ποιός πολιτικός έχει το τσαγανό να σηκώσει το ανάστημά του για να πει στούς κλέφτες δώστε πίσω τα λεφτά μας;                     
 

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...