Tuesday, July 24, 2012

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ/ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ


"ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Άρθρο 1
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Ι. Με τη γέννηση.
1. Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την Ελληνική Ιθαγένεια.
2. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν
αποκτά με τη γέννηση του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.
Άρθρο 2
II. Με αναγνώριση.
Αλλοδαπός που γεννήθηκε χωρίς γάμο των γονέων του και αναγνωρίσθηκε νόμιμα ως τέκνο Έλληνα, έτσι ώστε να εξομοιώνεται πλήρως με γνήσιο τέκνο του πατέρα του, γίνεται Έλληνας από την αναγνώριση, αν κατά το χρόνο αυτόν είναι ανήλικος.
Άρθρο 3
III. Με υιοθεσία.
Αλλοδαπός, που υιοθετήθηκε πριν την ενηλικίωση του ως τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας, γίνεται Έλληνας από το χρόνο της υιοθεσίας.
Άρθρο 4
IV. Με κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις.
1. Ομογενείς αλλοδαποί εισαγόμενοι στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών ή υπαξιωματικών των ενόπλωνδυνάμεων ή κατατασσόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις ως εθελοντές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποκτούν αυτοδίκαια την Ελληνική Ιθαγένεια από την εισαγωγή τους στις σχολές ή από την κατάταξη τους.
2. Ομογενείς αλλοδαποί κατατασσόμενοι ως εθελοντές σε καιρό επιστράτευσης ή πολέμου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια με αίτηση τους στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας χωρίς άλλη διατύπωση. .......



Για περαιτέρω πληροφόρηση σας και για όλες τις λεπτομέρειες για την πολιτογράφηση ως Ελληνες πολίτες και την απόκτηση Ελληνικού διαβατηρίου, καθώς επίσης και για τη σύννομη, πλήρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της στρατεύσεως, για τα αγόρια που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζούν εκτός Ελλάδος, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας στα στοιχεία που σας παρέχουμε σ αυτόν τον ιστότοπο!

0 σχόλια:

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...